Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας,Λουσάκα-Ζάµπια

Orthodox Metropolis of Zambia and Malawi

Image may contain: 6 people

Image may contain: 3 people, child

Image may contain: 4 people, people standing and flower
"Όπως οι μέλισσες διαλέγουν το νέκταρ από τα λουλούδια, έτσι κι εσείς να διαλέγετε αυτά που διαβάζετε. Να κρατάτε τα καλά και τα ωφέλιμα" Μέγας Βασίλειος
Η καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017 στο Ελληνικό Σχολείο της Λουσάκα στη Ζάµπια έγινε τη Δευτέρα, 30/1/2017 υπό του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιωάννου , ...
Κύριοι άξονες του σχολείου είναι η ελληνική γλώσσα καί η ορθόδοξος πίστις, λειτουργεί σε δυο τμηματα το ένα στο Makeni στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Κοινότητας (στον ίδιο χώρο βρίσκεται επίσης η Εκκλησία, το σπίτι του Ιερέα,και η Ελληνική Εστία) και το δεύτερο στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στο Kalundu.
Τα τμήματα του σχολείου μας έχουν δομηθεί με τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες των μαθητών. Τα μαθήματα είναι καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, απογευματινά.
Μετά το πέρας της τελετής του Αγιασμού της κοπής της Βασιλόπιτας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους στους μαθητές υγεία σωματική και πνευματική, καρποφόρα και ευλογημένη χρονιά.
Το φλουρί έτυχε στον μικρό μας φίλο Roma Krupnik.


Περισσότερα...  https://www.facebook.com/Orthodox-Metropolis-of-Zambia-and-Malawi-391805074291380/?hc_ref=NEWSFEED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου