Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Ι. Επισκοπή Κισούμου, Κένυα: "Χρειαζόμαστε τις προσευχές σας..."



Ανατέλλοντας την ελπίδα...

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,
Ο Χριστός να είναι μαζί μας!
Με διακεκριμένη τιμή επικοινωνώ με την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, για να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου, διότι η στήριξη που έχετε δώσει στη νέα μας Επισκοπή προβάλλει έμπρακτα το πνεύμα της Ορθοδοξίας και της αδελφοσύνης που υπάρχει μεταξύ μας.
Ο Κύριος συνεχίζει να κάνει θαύματα στη νέα μας επισκοπή. Όχι με την ταχύτητα που θα περίμενε κανείς βέβαια, αλλά έχουμε διανύσει ήδη αρκετή απόσταση. Θα αναφέρω μερικά από τα επιτεύγματά μας. Έχουμε ολοκληρώσει το 90% της κατασκευής των γραφείων μας. Ευτυχώς δε χρειάζεται πλέον να καταβάλλουμε μισθώματα, καθώς έχουμε μετακινηθεί στα νέα μας γραφεία.
Με τις ευλογίες του Πατριάρχη μας, έχουμε ένα μοναστήρι της Αγίας Κλεοπάτρας και σύντομα ολοκληρώνεται η μονή του Αγίου Αντωνίου. Έχουμε ήδη πέντε μοναχές.
Επί τέλους, αποκτήσαμε ένα αυτοκίνητο για να περιοδεύουμε την επισκοπή μας. Έτσι, κάναμε αρκετές βαπτίσεις και εγκαίνια ιερών ναών. Όσον αφορά τις γεωτρήσεις, έχουμε αγοράσει ένα καλό γεωτρύπανο.
Αυτή τη στιγμή, κατασκευάζουμε το Γυμνάσιο του Αγίου Αθανασίου στο Nandi, που έχει περίπου 140 μαθητές. Είναι κτήριο της ενορίας των Αγίων Παύλου και Διονυσίου, της πρώτης Ορθόδοξης Εκκλησίας στην περιοχή Μπουσία. Είχαμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα σίτισης στα σχολεία μας για τα φτωχά παιδιά, αλλά προς το παρόν το έχουμε σταματήσει λόγω έλλειψης κονδυλίων. Δυστυχώς το εκπαιδευτικό μας έργο δεν προχωράει καλά, καθώς έχουμε πάρα πολλά παιδιά και νέους των οποίων η εκπαίδευση έχει σταματήσει λόγω έλλειψης χρημάτων. Επίσης, κάναμε πολλές ιερατικές συνάξεις, στις οποίες τους διδάξαμε για την Ορθοδοξία.

Δυστυχώς, έχουμε πολλά ακόμη προβλήματα και χρειαζόμαστε τις προσευχές σας και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που εξακολουθούν να προσεύχονται στο ύπαιθρο. Οι κοινότητες αυξάνονται! Τώρα έχουμε περίπου 300 ενορίες, εκ των οποίων περίπου οι μισές με μόνιμα κτήρια.
Έπειτα, έχουμε ένα ορφανοτροφείο της Αγίας Ταβιθάς, που είναι το όνειρό μου να το δω να μεγαλώνει, να έχουν τα παιδιά εκεί φαγητό και ρούχα και συνεχή εκπαίδευση. Κάθε παιδί χρειάζεται περίπου ένα ευρώ την ημέρα.
Μια άλλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι η μισθοδοσία των ιερέων μας. Επιθυμία μου είναι να τους δίνω τουλάχιστον 190 ευρώ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους δώσουμε ούτε 50 ευρώ το μήνα. Έχουμε 110 κληρικούς.
Φέτος, ευελπιστώ, αν θέλει ο Θεός, να ολοκληρωθεί και η κατασκευή των τάξεων στο σχολείο του Αγίου Αθανασίου, έτσι ώστε το επόμενο έτος να προχωρήσουμε στο επόμενο σχολείο. Χρειαζόμαστε τρεις τάξεις, που θα κοστίσουν 1800 ευρώ η καθεμία.
Θέλω επίσης να μοιραστώ μαζί σας, αγαπημένοι μου αδελφοί, τα θαύματα που κάνει η Ορθοδοξία μας στην ήπειρό μας. Στην επισκοπή μας ο λαός συρρέει. Οι άνθρωποι προς μεγάλη μου έκπληξη έχουν αγκαλιάσει το μοναχισμό.
Μέρος αυτών των καλών νέων νομίζω ότι έχει προέλθει από τη δική σας βοήθεια, γι’ αυτό μοιράζομαι μαζί σας κάποιες από τις αγωνίες μας, που ξέρω ότι με τη σοφία, την καθοδήγηση και την προσευχή σας θα ξεπεράσουμε τα επόμενα χρόνια και έτσι το φως της Ορθοδοξίας θα λάμψει σε όλες τις γωνιές του κόσμου και ειδικά στο Kisumu.

Σας ευχαριστώ πολύ, αδελφοί, για τη στήριξη και για όλη την αγάπη σας προς εμάς. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες, που βοηθάτε για τη διάδοση της τιμίας μας πίστεως στην Αφρική και όλοι σάς ευχαριστούμε, γιατί έχετε αλλάξει τη ζωή μας εδώ στην Αφρική, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και οι ίδιοι στην πατρίδα σας. Σας ευχαριστώ που στέκεστε στο πλευρό μας, όχι μόνο με υλική βοήθεια αλλά και με προσευχή και συντροφικότητα.
Εύχεστε πάντοτε για εμάς και ειδικά για εμένα, τον ανάξιο ποιμένα της Ιεράς Επισκοπής Κισούμου και πάσης δυτικής Κένυας. Είθε οι ευλογίες του Κυρίου μας να είναι μαζί σας.

†Ο Κισούμου Αθανάσιος

https://ierapostoles.gr/?p=17510

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου