Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Παρουσία Πρέσβεων και εκατοντάδων πιστών, ο Πατριάρχης Θεόδωρος προέστη της πανηγύρεως του Αγ. Γεωργίου παλαιού Καΐρου


pyramisnews.gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο μοναδικό μοναστικό Ελληνορθόδοξο και πανορθόδοξο προσκύνημα στην Αίγυπτο, στην επονομαζόμενη «Δεύτερη Ροτόντα της Ανατολής», την ομώνυμη Θεοβάδιστη Πατριαρχική Μονή του Παλαιού Καΐρου.

Την Τετάρτη 25η Απριλίου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συναντήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, με τον Εξοχ. κ.Yevgeny Kuyvashev, Κυβερνήτη της περιοχής Sverdlovsk της Αικατερινούπολης (Yekaterinburg), παρουσία του Πρέσβεως της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αίγυπτο κ. Serge V. Kirpichenko, με τους οποίους συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Αμέσως μετά, υποδέχθηκε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Tσαλίκης κ.Γρηγόριο (του Πατριαρχείου της Γεωργίας), μαζί με συνοδεία Μοναζουσών της Ιεράς Μονής Αγίας Νίννας, υπό την Καθηγουμένη αυτής, οι οποίοι πραγματοποιούν, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Καθολικού Πατριάρχου πάσης Γεωργίας κ.κ.Ηλία Β΄,  προσκυνηματική περιήγηση στους θεοβάδιστους τόπους της Αιγύπτου.

Συνέχεια... http://pyramisnews.gr/panigiri-agiou-georgiou-paleu-cairou-2018/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου