Σάββατο 5 Μαΐου 2018

ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ




Την 4η Μαΐου 2018, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, υπεδέχθη στα Πατριαρχεία, ομάδα Κυβερνητών και Ανώτατων Αξιωματικών, του Ελληνικού και Κυπριακού Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ», που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Αίγυπτο.
Τα στελέχη συνόδευε ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδος στο Κάιρο, Πλοίαρχος κ.Βασίλειος Τσούκας.
Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, στην Πατριαρχική Αίθουσα του Θρόνου, τους ομίλησε για την δισχιλιετή παρουσία του Χριστιανισμού στην Αίγυπτο, ενώ έκανε αναφορά στο πολύπλευρο θρησκευτικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, σε ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο.
Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην Αλεξάνδρεια και την προσφορά τους προς την Πατρίδα, ενώ ευχήθηκε να έχουν πάντοτε ειρήνη και δύναμη στην επιτέλεση των υψηλών τους καθηκόντων.
Στη συνέχεια, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου, της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης και του Πατριαρχικού Σκευοφυλάκειου.
 
Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου