Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

10ο Σεμινάριο Ιεραποστολής στην Τανζανία (Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής)

Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής 


Ι. Μητρόπολη ΕιρηνουπόλεωςΤανζανία

Όπως κάθε Αύγουστο, έτσι και φέτος για 10η χρονιά, διοργανώθηκε το δεκαπενθήμερο σεμινάριο κατηχητικών μαθημάτων, πάνω σε απλά θέματα της πίστεώς μας που αποτελούν όμως τη βάση και τον κορμό της δισχιλιόχρονης ιστορίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας και εμπειρίας των αγίων Πατέρων. Γι’ ακόμη μία φορά το σεμινάριο φιλοξενήθηκε στην ενορία των Αγίων Καππαδόκων Πατέρων Αρσενίου και Παϊσίου (ο Ναός κτίσθηκε από τον Σεβ. Δημήτριο το 2005), στην πόλη του Μορογκόρο (όπου εδρεύει και το ιεραποστολικό μας κλιμάκιο), με υπεύθυνο τον π. Κλεόπα Bachuba σε συνεργασία με την ταπεινότητά μου.
Το σεμινάριο ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου με την πρώτη ομάδα που αποτελούνταν από γυναίκες και στις 14 Αυγούστου από τη δεύτερη ομάδα που αποτελούνταν από άνδρες. Οι πιστοί προσήλθαν από την περιφέρεια του Μορογκόρο. Ο λόγος που δημιουργήθηκαν δύο ομάδες δεν ήταν άλλος από την έλλειψη χώρων φιλοξενίας.
Έτσι εκ των πραγμάτων αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε τον Ιερό Ναό ως αίθουσα διδασκαλίας των κατηχητικών μαθημάτων, αλλά και την κλινική για να κοιμούνται τα βράδια οι πιστοί μας και να ξεκουράζονται, όσο ξεκουράζονται, διότι καταλαβαίνετε τις συνθήκες διαβίωσης. Ξάπλα όλοι κάτω στο τσιμεντένιο πάτωμα, πάνω σε πλαστικές ψάθες, γυναίκες και παιδιά. Θα μου πείτε πως είναι συνηθισμένοι σε αυτές τις συνθήκες, μιας και προέρχονται οι περισσότεροι από την φυλή των Μασάι, οι οποίοι κοιμούνται κάτω στη γη.
Το Σάββατο 10 Αυγούστου, λοιπόν, ξεκίνησε το σεμινάριο και για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν οπτικοακουστικά μέσα για την καλύτερη εμπέδωση των λεχθέντων κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Το σεμινάριο είχε μεγάλη επιτυχία και αυτό φάνηκε από τις πολλές ερωτήσεις και απορίες των συμμετεχόντων, την αφοσίωση και προσήλωση τους κατά την διάρκεια των μαθημάτων, αλλά και από τη χαρά και ικανοποίησή τους. Ιδιαιτέρως δε, όταν τους ανακοινώσαμε ότι θα έχουμε παρόμοια σεμινάρια ανά τακτικά διαστήματα, όχι μόνο για να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα πίστεως, αλλά και για να γνωρίσει ο ένας τον άλλον καλύτερα και να νιώθουμε πραγματικά ότι αποτελούμε όλοι μαζί μία αληθινή Ορθόδοξη οικογένεια!
Έτσι πέρασαν 15 ευλογημένες ημέρες με τους απλοϊκούς και πάμφτωχους Τανζανούς αδελφούς μας, που έχουν πάντοτε ζωγραφισμένο το χαμόγελο στα χείλη τους, κάτι που λείπει από τον πλούσιο και «πολιτισμένο» δυτικό άνθρωπο της εποχής μας. Ένα είναι το σίγουρο. Ότι όλοι βγήκαμε κερδισμένοι από αυτό το σεμινάριο. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν. Πριν κλείσω, θερμή παράκληση να μην μας ξεχνάτε στις προσευχές σας. Ο Θεός να ευλογεί τα έργα και τις οικογένειές σας.
Μοναχός Θαδδαίος

https://ierapostoles.gr/2019/12/10%ce%bf-%cf%83%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%bd%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b6%ce%b1%ce%bd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου