Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

"Μια πνευματική όαση στην «έρημο» της Αφρικής..."

 Ιεραποστολική Στέγη 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, δέντρο, σπίτι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

"Μια πνευματική όαση στην «έρημο» της Αφρικής:
Το πρώτο Ορθόδοξο Μοναστήρι στην Τανζανία
Από την πρώτη στιγμή της ενθρονίσεώς του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος οραματίζονταν την ίδρυση Ιεράς Μονής στα όρια της Επισκοπής του. Σήμερα, το όραμα αυτό σταδιακά πραγματοποιείται.
Πλησίον του Ιεραποστολικού Κέντρου στο Κινταμάλι της Ιρίγκα έχει οριοθετηθεί ο χώρος ίδρυσης της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίας Παρασκευής της Επιβατηνής. Στο κέντρο του χώρου αυτού δεσπόζει, ολοκληρωμένο πλέον, το καθολικό της Ιεράς Μονής που είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ και στην Αγία Παρασκευή την Επιβατηνή. Ο ναός αυτός αποτελεί στολίδι για την περιοχή και όλη την Τανζανία. Μικρός και καλαίσθητος. Στον τύπο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου των Ορφανών Θεσσαλονίκης, δείγμα της αγάπης και της μέριμνας του Θεοφιλεστάτου για το ποίμνιό του.
Αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε ότι το καθολικό της Ιεράς Μονής ανοικοδομήθηκε με δωρεά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μολδαβίας κ. Θεοφάνη, του οποίου η εξαδέλφη – Μοναχή Ειρήνη – διακονεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια την ιεραποστολή στην Τανζανία, και πολλών αδελφών μας από τη Ρουμανία.
Ευχόμαστε το μοναστήρι αυτό να καταστεί όαση πνευματικής αναψυχής, αστείρευτο φρέαρ εκ του οποίου οι αδελφοί μας στην Τανζανία θα αντλούν «τὸ ὕδωρ τὸ ζῶν» (Ιωαν. 4, 12) και ασφαλές λιμάνι καταφυγής και τόπος συνάντησης με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Αμήν, γένοιτο!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου