Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Συσσίτια Διακαινησίμου Εβδομάδος - Ιεραποστολική Στέγη

 ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ 

Η έκρηξη του πρώτου Χριστός Ανέστη έφερε έναν άλλο αέρα εόρτιο, γεμάτο χαρά και πλημμύρισε τις καρδιές όλων. Αυτή την χαρά της αναστάσεως θέλαμε να μοιραστούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους αδελφούς μας στην περιοχή της Ιρίνγκα. Έτσι, καθόλη τη διάρκεια της Διακαινησίμου εβδομάδος επισκεφτήκαμε διάφορες ενορίες προκειμένου να τελέσουμε την Θεία Λειτουργία και να ανταλλάξουμε αναστάσιμες ευχές με τους πιστούς.
Την Τετάρτη 8 Μαΐου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου βρεθήκαμε στο χωριό Ιμπόγκο για την πανήγυρη της ενορίας. Ο ναός αυτός είναι ο πρώτος που χτίστηκε με την άφιξη του Θεοφιλεστάτου κ. Αγαθονίκου στην Τανζανία. Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε την ενορία αυτή είναι μια μοναδική εμπειρία. Τα χαμόγελα, τα θερμά καλωσορίσματα και η αγάπη των αδελφών μας μας συγκινούν ιδιαιτέρως. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και άλλοι πιστοί από τα κοντινά χωριά, οι οποίοι ήρθαν να συνεορτάσουν μαζί μας.
Την Παρασκευή επισκεφτήκαμε το χωριό Μακότα, το οποίο είναι απομονωμένο, φυτεμένο στους πρόποδες ενός βουνού. Οι κάτοικοι του χωριού μας περίμεναν από νωρίς στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της ζωοδόχου πηγής, όπου μας υποδέχτηκαν ψάλλοντας από την καρδιά τους το Χριστός Ανέστη. Τα μικρά παιδιά που διακονούν στο αναλόγιο και στο ιερό βήμα δεν είχαν πάει στο σχολείο και ήταν εκεί ψάλλοντας με τις μελωδικές φωνές τους τους αναστάσιμους ύμνους.
Και τις δύο αυτές ημέρες προσφέρθηκαν γεύματα προκειμένου οι αδελφοί μας μαζί με την χαρά της Αναστάσεως να γευτούν και την υλική τροφή που η δική σας αγάπη απλόχερα προσφέρει.
Αντίστοιχα για κάθε ημέρα τα γεύματα ήταν προσφορά των αδελφών μας:
Κυπαρίσση Ιωάννη υπέρ υγείας της οικογενείας του.
Ρουσογιάννη Σωτηρίου υπέρ υγείας της οικογενείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου