Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΡΟΥΑΝΤΑΣ

 Φίλοι της Επισκοπής Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας 



🇧🇮ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΡΟΥΑΝΤΑΣ
✝️«Η Χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού», που επιβλέπει, επισκέπτεται και καταρτίζει την άμπελον της Εκκλησίας και η ανύστακτη φροντίδα του Μακ. Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, ευλόγησαν την επανεκκίνηση της Ιεραποστολής στην #Ρουάντα.
🔹Στις 15/2/2024 ιδρύθηκε η Επισκοπή Ρουάντας.
🔹Στις 18/4/2024 διορίσθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος Ρουάντας ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας εις διαδοχής του Σεβ. Μητροπολίτου Ιννοκέντιου(2012-2024).
✒️Ο Θεοφ. Επίσκοπος Χρυσόστομος μια εβδομάδα το μήνα βρίσκεται στην γειτονική Ρουάντα, όπου λειτουργεί, κηρύττει, κατηχεί, βαπτίζει, διοικεί και καθοδηγεί. Συνεδριάζει το Επισκοπικό Συμβούλιο, η Κληρικολαϊκή Σύναξη και λύνει τα προβλήματα και ανοίγει δρόμους να βαδίσει ο Χριστός στους δρόμους της Ρουάντας και στις καρδιές των Ρουαντέζων.
📌Το 2009 επισκέφθηκε τη Ρουάντα ο πρώτος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας Σεβ. Σάββας (2009-2012).
📌Συνέχισε και επηύξησε το ποίμνιο του Χριστού ο Σεβ. Ιννοκέντιος (2012-2024).
🔹Στις 6/6 έγινε Θεία Λειτουργία στη Νυαμάτα καθώς και βαπτίσεις.
Η Νυαμάτα είναι η πρώτη Ενορία που ιδρύθηκε το 2009 και είχε να γίνει Θ. Λειτουργία επτά χρόνια.
✒️Όταν ένας δημοσιογράφος πήρε από τον Επίσκοπο συνέντευξη σε Ρωμαιοκαθολική Τηλεόραση, τι ζητούν οι Ορθόδοξοι στην Ρουάντα, ο Επίσκοπος απάντησε, «ζητάμε οι Ρουαντέζοι να ανοίξουν τα αυτιά τους να ακούσουν το λόγο του Θεού και τις καρδιές τους να τις φωτίσει και να τις καθοδηγήσει ο Θεος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου