Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Η Επισκοπή Μοζαμβίκης ετοιμάζει εκδήλωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ελληνορθόδοξη Επισκοπή Μοζαμβίκης, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο 2012 και με σκοπό την καλλιέργεια των πανανθρώπινων και διαχρονικών αθλητικών αξιών του Ολυμπιακού Ιδεώδους, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Το αρχαίο Ολυμπιακό πνεύμα στη σύγχρονη εποχή», στις 21 Ιουνίου 2012, ελλείψει άλλου χώρου, στον Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαπούτο.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο Φιλέλληνας Ελληνιστής Αγγλικανός Επίσκοπος του Λιπόπο Dimis Sengulane. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ολυμπιακής Επιτροπής Μοζαμβίκης, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Πρετόρια και το Επίτιμο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μαπούτο.

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο βουλευτής, ηθοποιός και γνωστός παρουσιαστής Gilberto Mendes. Άσματα, σχετικά με την αλληλεγγύη και την αλληλοκατανόηση, θα αποδώσει ο τραγουδιστής και Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNICEF Stewart Sukuma, ενώ τον Ολυμπιακό Ύμνο θα αποδώσει η Παιδική Χορωδία της Επισκοπής.

Έχουν κληθεί να παραστούν εξέχουσες προσωπικότητες από τον αθλητικό, πνευματικό, διπλωματικό και κοινωνικό χώρο της Μοζαμβίκης καθώς και η Ολυμπιακή αποστολή της Μοζαμβίκης στους Ολυμπιακού αγώνες του Λονδίνου.

Με την εκδήλωση αυτή θα δοθεί η ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσουμε τις πανανθρώπινες επίκαιρες αξίες του Ολυμπιακού Ιδεώδους του «εύ αγωνίζεσθαι» και της ευγενούς άμιλλας. Το Ολυμπιακό ιδεώδες είναι φιλοσοφία ζωής, που προωθεί και συνδυάζει σε αρμονικό σύνολο τις αρετές του σώματος και της ψυχής, συνδέοντας τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την παιδεία. Το Ολυμπιακό πνεύμα προσπαθεί ανέκαθεν να δημιουργήσει ένα τρόπο ζωής, ο οποίος στηρίζεται στη χαρά της προσπάθειας και τον σεβασμό στις οικουμενικές αξίες και αυτό είναι ιδιαίτερα απαραίτητο σήμερα, σε μία εποχή ανωνυμίας, αποξένωσης, στείρου ανταγωνισμού και έξαρσης φαινομένων κοινωνικής νοσηρότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου