Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πιο ισχυρή η παρουσία των Ορθοδόξων στις Σεϋχέλλες Νήσους

Map of Seychelles     
http://www.worldatlas.com


Μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά ήταν φέτος η συμμετοχή των Ορθοδόξων των Σεϋχελλών στις λατρευτικές συνάξεις και ιδιαίτερα στην αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, στις 15 Απριλίου 2012, η οποία τελέστηκε σε αίθουσα ξενοδοχείου, επειδή προς το παρόν η κοινότητα δεν διαθέτει δικό της ναό.
Orthodox Easter celebration in Seychelles

Οι Σεϋχέλλες εκκλησιαστικά ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως της Τανζανίας, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Τους Ορθοδόξους διακονεί ο σερβικής καταγωγής ιερέας π. Σέργιος (Janosevic), κάτοικος Σεϋχελλών εδώ και πολλά έτη. Ένας άλλος παλαιός κάτοικος των Νήσων, ο βρετανικής καταγωγής αρχιδιάκονος π. Σίμων Πέτρος (Nellist), εστάλη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κκ. Δημήτριο, για να μεταφέρει στους πιστούς των Σεϋχελλών το Πασχάλιο Μήνυμα του Ποιμένα τους. 

Orthodox Easter celebration in Seychelles

Στη Θεία Λειτουργία παρόντες ήταν ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις Σεϋχέλλες, Ορθόδοξοι γηγενείς, καθώς και Ορθόδοξοι Ρώσοι, Ουκρανοί, Έλληνες, Σέρβοι, Βούλγαροι, Αιθίοπες και Αιγύπτιοι που ζουν εκεί, αλλά και Ρώσοι τουρίστες που έφθασαν στις Σεϋχέλλες για τις πασχαλινές διακοπές τους.

Orthodox Easter celebration in Seychelles


http://www.spc.rs/eng/orthodox_easter_celebration_seychelles

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου