Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ένα ταξίδι στη ζούγκλα του Κονγκό κρύβει μεγάλες συγκινήσεις: "Δημιουργώντας το σκαλοπάτι της μάθησης"

Από την ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

11.11.2012 

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε και αγαπητά μέλη της Αδελφότητας,

Ένα ταξίδι στη ζούγκλα του Κονγκό κρύβει μεγάλες συγκινήσεις, οι οποίες δημιουργούνται από τους ιθαγενεις και τα ρακένδυτα παιδιά που συναντάμε στους δρόμους με το πέρασμα μας μέσα από τα πολλά χωριά με τις χορτοκαλύβες.

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω, ότι τα έργα στην πόλη Gungu, η οποία βρίσκεται περίπου 700 χλμ. ΝΔ από την πρωτεύουσα Κινσάσα του Κονγκό, βρίσκονται στην τελική πορεία τους. Την περασμένη Πέμπτη 23 Αυγούστου, επισκεφθήκαμε την πόλη.

Παρακολουθήσαμε την πορείαν των έργων του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου καθώς και την ανέγερση του Σχολείου. Την Πέμπτη όσο και το πρωΐ της Παρασκευής δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες για την ολοκλήρωση των έργων.

Διαπιστώσαμε, ότι γίνεται προσπάθεια απὸ τους εργαζομένους για να ολοκληρωθούν το συντομότερο τα δύο αυτά έργα.

Κατ’ αρχήν για να ολοκληρωθεί το σχολείο και ο εσωτερικός εξοπλισμός, απαιτούνται κατά τους γενόμενους υπολογισμούς τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

Πιστεύουμε, ότι το σχολείο αυτό θα γίνει κέντρο Ορθοδόξου παιδείας. Είναι το πρώτο ορθόδοξο σχολείο σε ακτίνα 700 χιλιομέτρων.
 

Αναμένοντας το σχολείο τους

 
Ο λαός εκεί μάς εκδήλωσε τη χαρά του και περιμένει με ανυπομονησία την έναρξη της λειτουργίας του. Στην Ιερά Μητρόπολή μας, όπου υπάρχουν ορθόδοξα σχολεία, προσφέρουν καλή μόρφωση και γι” αυτὸ πολλοὶ γονείς ενδιαφέρονται για να φοιτήσουν τα παιδιά τους σε αυτά.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, εάν είναι δυνατόν να συνδράμετε στην ολοκλήρωση του σχολείου.

Η ανέγερση του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προχωρεί. Μετά την αποστολή και των τελευταίων οικοδομικών υλικών, οι εργαζόμενοι σε αυτὴν πιστεύουν, ότι σε δύο μήνες θα είναι έτοιμη η Εκκλησία τουλάχιστον κτηριακά, κάνουν όμως προσπάθεια να τελειώσουν όσο νωρίτερα γίνεται.

Θα προσπαθήσω να σας έχω ενήμερους, ώστε να μπορείτε εν συνεχεία με τη σειρά σας να ενημερώνετε τους δωρητές.

Σας ευχαριστώ θερμώς για την αγάπη σας και την συμπαράσταση στην Ιερά μας Μητρόπολη.

Ο Θεός να ευλογεί το έργο σας και τις οικογένειές σας.

Ο Κεντρώας Αφρικής Νικηφόρος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου