Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ POINTE NOIRE ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ-ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
br

Την 1η Νοεμβρίου 2012, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλεως Point-Noire, κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Jean Marie Magloire , καθώς επίσης χειροθέτησε 12 νέους αναγνώστες της τοπικής Εκκλησίας.
Απευθυνόμενος προς τον νέο διάκονο και τους νέους αναγνώστες ο Μακαριώτατος μίλησε περί του Μυστηρίου της Ιερωσύνης και της σπουδαιότητος της εκκλησιαστικής διακονίας, τονίζοντας ότι οι κληρικοί της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ αποτελούν το μέλλον της, αλλά και φέρουν την ευθύνη της σποράς του Ευαγγελικού λόγου και της κατά Θεόν προκοπής του Χριστεπωνύμου πληρώματος.
Επίσης, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους προ μηνών, συνεπεία εκρήξεως που συνέβη στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ.
Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Κυβερνήτης της πόλεως Point-Noire Εντιμ. κ. Alexandre Honori Paka , υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι χριστιανικών δογμάτων και πλήθος πιστών.

br2
br3
br4
br5

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=862#prettyPhoto
http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/14388-point-noire-alex

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου