Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Η σεπτή πανήγυρις των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, του επιβλητικού ναού της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (2014)

ag konstantinos 01

pyramisnews.gr
                              
Με τη θρησκευτική μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στον επιβλητικό Κοινοτικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εορτάστηκε η πανήγυρις των πολιούχων της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο. Ενός ναού, που κοσμεί το Κάιρο με την ελληνική παρουσία του, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον ποταμό Νείλο, και διαλαλεί την αιγυπτιώτικη ιστορία σε όλον τον κόσμο.
 
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της παραμονής της εορτής, 20 Μαΐου, με τον αρχιερατικό εσπερινό, όπου προέστη ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.
 
«Μεταφέρω τις ευχές και ευλογίες προς την αγαπημένη μας Ελληνική Κοινότητα Καΐρου», τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόδημος, «μία Κοινότητα που πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό της εκκλησίας μας. Εύχομαι οι Άγιοι αυτού του ναού, οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένης να της φωτίζουν τον δρόμο, έτσι ώστε η Κοινότητα να μεγαλουργεί επί πολλά έτη, έδω στη Γη της Αιγύπτου», κατέληξε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος.  
 
Να σημειωθεί ότι το κήρυγμα του εσπερινού πραγματοποίησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βαβυλώνος και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου κ. Νήφωνας, συμμετέχοντος στην ακολουθία του εκπροσώπου της Ιεράς Μονής Σινά στο Κάιρο π. Αρσενίου, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννη Χατζαντωνάκη, των Αντιπρόεδρων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.κ. Νικόλα Πολίτη (που εκπροσώπησε της ΕΚΚ) και Κήμη Φλεβοτομά, της Γενικής Γραμματέως της ΕΚΚ κας Σούλας Σκουφαρίδου, των Κοινοτικών Επιτρόπων κ.κ. Στέφανου Αργυρίου και Αντώνη Διαμαντίδη, του Προέδρου της Χιακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Λάμπρου Μπενοβία, της Προέδρου  του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κας Βίλλυς Πολίτου, της Αντιπρόεδρου της Φιλοπτώχου κας Βάσως Γαζή και άλλων επισήμων.....

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ


Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής των Αγίων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, 21 Μαΐου, της θείας λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Μέμφιδος, και συμμετείχε ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Μόσχας στο Κάιρο π. Βίκτωρ, ενώ εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας παραβρέθηκαν ο Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Ευάγγελος Δαϊρετζής, η ακόλουθος και εορτάζουσα κα Ελένη Δαμαλά, καθώς επίσης την Κυπριακή Πρεσβεία εκπροσώπησε ο κ. Φώτης Φωτίου. Εκτός των άλλων παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ενώ την ΕΚΚ εκπροσώπησε και πάλι ο κ. Νικόλας Πολίτης.
 

ag konstantinos 02

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/i-panigyris-ton-agion-konstantinou-kai-elenis-kairou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου