Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’ στη Διάσκεψη της Αθήνας για τις Χριστιανικές Κοινότητες σε Μ. Ανατολή και Ν. Μεσόγειο

patriarxis 01                                                   

















pyramisnews.gr

Διάσκεψη για τη Θρησκευτική Ελευθερία και Ασφάλεια των Χριστιανικών Κοινοτήτων στη Μ. Ανατολή και τη Ν. Μεσόγειο, πραγματοποιείται στις 7 Μαΐου στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην Αίθουσα Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Η Διάσκεψη πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, στο πλαίσιο Συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.
Στη Διάσκεψη θα απευθυνθεί η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρία Anne Brasseur, με θέμα «Ελευθερία της θρησκείας ή των πεποιθήσεων στη Μέση Ανατολή και τη Νότια Μεσόγειο».
Ομιλίες, επίσης, θα έχουν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, καθώς και άλλοι αρχηγοί θρησκειών.
Στη Διάσκεψη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Κοινοβουλίων της Αλγερίας, του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Λιβάνου, του Μαρόκου, της Εθνικής Συνταγματικής Συνέλευσης της Τυνησίας και του Εθνικού Παλαιστινιακού Συμβουλίου.
Η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης θα εξετάσει την κοινοβουλευτική συνεισφορά στην επίλυση της σύγκρουσης στη Δυτική Σαχάρα, την κατάσταση στο Κόσοβο και τις προκλήσεις που αναδύονται στη διαμόρφωση μιας ομόσπονδης Ευρώπης.

http://pyramisnews.gr/o-patriarxis-alexandreias-theodoros-se-thriskeftiki-diaskepsi-stin-athina/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου