Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

'Αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο των γραφείων της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ.'

Την Παρασκευή, 26η Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, στην πόλη Pointe-Noire, ημερήσια Ιερατική Σύναξη των κληρικών της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Θέματα της συνάξεως ήταν η οργάνωση και η διεξαγωγή του ενοριακού ποιμαντικού έργου και τα καθήκοντα του Εφημερίου. Ιδιαίτερη βαρύτητα εδόθη επίσης στην ιεραποστολική διακονία του κληρικού που έχει την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να υπάγεται στην πνευματική δικαιοδόσια του Πρεσβυγε...νούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.
Κατά την Σύναξη οι Αιδεσιμ.Ιερείς παρακολούθησαν διαδικτυακώς σχετική εισήγηση του Αιδεσιμολ.Πρωτοπρεσβ.κ.Παναγιώτη Μπαρούτη, Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, Διδάκτορος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος επίσης ωμίλησε περί των Ιερών Κανόνων και απάντησε σε πλήθος υποβληθέντων ερωτημάτων. Ακόμη, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος ανέπτυξε διαλογικώς το θέμα των Πατριαρχικών Διατάξεων, οι οποίες καθορίζουν την ζωή και την δράση της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ως και την υποχρέωση της απαρεγκλίτου εφαρμογής τους, ενώ έδωσε ποιμαντικές οδηγίες και κατευθύνσεις.
Κατακλείων την Σύναξη ο Επίσκοπος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Αιδεσιμ.Πρωτοπρ.κ.Παναγιώτη Μπαρούτη για την πολύωρη και άκρως εποικοδομητική επικοινωνία του με τους Εφημερίους του Κονγκό-Μπραζαβίλ, καθώς και προς τους ιερείς για την υποδειγματική συνεργασία και την άρρηκτη ενότητα με τον Ποιμενάρχη τους. Τέλος, μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακ.Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’.
Ακουλούθως, παρέθεσε δείπνο στο Επισκοπείο και προσέφερε καινούρια εσώρασα (αντερί) σε όλους τους κληρικούς.

Περισσότερα...
www.orthodoxchurchcongo.com
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου