Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Μία καλή νέα χρονιά, ευχήθηκαν όλοι στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, κατά την κοπή της πατροπαράδοτης Αγιοβασιλόπιτας για το 2016

1

pyramisnews.gr

Την ευχή προς τα Μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου «να βοηθήσουν να αποσβεστούν κάποιες πικρίες που υπάρχουν, ακούγοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο άλλαξε, επειδή επιβλήθηκε, ή κάποιες άλλες ανοησίες, που ούτε ισχύουν ούτε υπάρχουν», ευχήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, χαιρετίζοντας εκ μέρους της ΕΚΚ την εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης Αγιοβασιλόπιτας για το 2016, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, παρουσία πολύ κόσμου.
Ο Πρόεδρος της «Μητέρας των εν Καΐρω Σωματείων» κ. Καβαλής ευχήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο να έχει μία εξαιρετική χρονιά, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω Σωματείο έχει την πρωτοκαθεδρία μεταξύ των Σωματείων, καθώς μάλιστα μαζί με την Λέσχη κάποτε διέθετε πιο πολλά μέλη ακόμη και από αυτήν την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου. «Είναι λοιπόν το Ελληνικό Σπίτι στο Κάιρο και το πρώτο Σωματείο», είπε χαρακτηριστικά. Και υπογράμμισε ότι η τελευταία Συνέλευσή του απέδειξε ότι το παλιό ΔΣ και το καινούργιο ΔΣ αποτελούν μία συνέχεια, καταλήγοντας ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και οι συνάδελφοί του της Κοινοτικής Επιτροπής Καΐρου θα είναι πάντα στο πλευρό του ΔΣ του Κέντρου.
Από την πλευρά της, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη χαρακτήρισε το Ελληνικό Κέντρο ως μία εστία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, ευχόμενη το νέο ΔΣ να δώσει μία νέα ώθηση στις δραστηριότητες του ιστορικού Σωματείου, καταλήγοντας με την ευχή «όλοι να έχουν μία καλή, όμορφη και παραγωγική χρονιά και υγεία σε όλους».
Ενώ, ο π. Ιωακείμ Σκρέτας, ευλογώντας την πατροπαράδοτη Αγιοβασιλόπιτα, μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και του Μητροπολίτου Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου κ. Νικοδήμου, ευχόμενος και ο ίδιος «Χρόνια πολλά, Καλή χρονιά και ευλογημένη».

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/i-pita-toy-ellinikou-kentroy-gia-to-2016/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου