Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Βάπτιση γηγενών νεοφωτίστων στην πόλη Impfondο του βορείου Κονγκό

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν











Την 5η Φεβρουαρίου 2016, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων αφίχθη στην πόλη Impfondο του βορείου Κονγκό προκειμένου να επισκεφθή την Ενοριακή Κοινότητα Τιμίου Προδρόμου-Αγίου Νικολάου.
Στο αεροδρόμιο της πόλεως τον Επίσκοπο υπεδέχθησαν ο Αιδεσιμ. Πρεσβ. π.Σέργιος Mabelemo και τα μέλη της Ενοριακής Επιτροπής. Μετά από μία σύντομη προσκυνηματική επίσκεψη στον χώρο, ο οποίος προσωρινώς εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες των πιστών έως της περατώσεως ...των εργασιών ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου-Αγίου Νικολάου, του πρώτου Ορθοδόξου Ναού στο βόρειο Κονγκό, έλαβε χώρα σύσκεψη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, καθώς και συνάντηση με τους κατηχουμένους προς τους οποίους απηύθυνε πατρικούς λόγους εν όψει της βαπτίσεώς τους.
Την επομένη, 6η Φεβρουρίου, ο Θεοφιλέστατος είχε πολύωρη συνεργασία με τον επιβλέποντα εργολάβο του υπό ανέγερση προαναφερθέντος Ενοριακού Ναού, στον οποίο εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών.
Ακολούθως, ετέλεσε την βάπτιση γηγενών νεοφωτίστων όλων των ηλικιών στον ποταμό Oubangui. Απευθυνόμενος στους νεοφωτίστους επί της όχθης του ποταμού, ερμήνευσε θεολογικώς την σημασία του ιερού Μυστηρίου του Αγίου Βαπτίσματος, εξέφρασε την χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την ένταξή τους σε Αυτήν και τους προέτρεψε να καταστούν έμπρακτοι κήρυκες του Ευαγγελικού κηρύγματος και πρότυπα αρετής προς τους συνανθρώπους τους, ως ορθόδοξοι πολίτες της ευγενούς πατρίδος τους.

Περισσότερα...  https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου