Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Με την πανήγυρη της προστάτιδάς της, Παναγιάς του Κύκκου, η Κυπριακή Αδελφότητα εόρτασε τα 143 χρόνια από την ίδρυσή της στο Κάιρο

1

pyramisnews.gr

Με εκδηλώσεις για την Παναγιά του Κύκκου, που την έχει προστάτιδά της, η Κυπριακή Αδελφότητα στο Κάιρο εόρτασε στις 9 Σεπτεμβρίου, τα 143 χρόνια από την ίδρυσή της, στο ναό της Παναγίας στην Ηλιούπολη του Καΐρου, παρουσία πολύ κόσμου που παραβρέθηκε από τους Έλληνες και Κυπρίους παροίκους και επισήμους καθώς και τους Ελληνορθόδοξους αλλά και Αιγυπτίους.

Μιλώντας προς όλους, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος μίλησε με λόγια που αγγίζουν όλους τους Έλληνες, αναφερόμενος στο εθνικό μας θέμα:

» Πάνω από όλα να ευχηθώ και να προσευχηθώ», τόνισε ο σεβάσμιος Μητροπολίτης, «η Παναγιά του Κύκκου σύντομα να χαρίσει την ελευθερία στο αγαπημένο νησί της Κύπρου.

Είμαι σίγουρος ότι τόσα χρόνια πόνου και προσευχής των Κυπρίων που ξεριζώθηκαν από τους τόπους τους, ένεκα της τουρκικής εισβολής, είναι αρκετά για να κάνουν την Παναγία μας να λυγίσει και να δώσει την ελευθερία στο νησί μας.
Να ευχηθώ, η Παναγιά του Κύκκου να προστατεύει όλους μας», επεσήμανε.

Δεν παρέλειψε επίσης να συγχαρεί την Κυπριακή Αδελφότητα, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ, που 143 χρόνια τώρα κρατούν ζωντανή την πίστη και την τιμή στην Παναγία, έχοντάς την ως προστάτιδά τους.
«Να ευχηθώ η Παναγία να προστατεύει άλλα τόσα χρόνια την Κυπριακή Αδελφότητα εδώ στην Αίγυπτο», κατέληξε ο Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

Από την πλευρά των Κυπρίων, τους παρεβρισκομένους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καΐρου της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας κ. Ανδρέας Μαυρομάτης ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της Μονής της Παναγιάς του Κύκκου που βρίσκεται σε υψόμετρο 1300 μέτρων μέσα στα καταπράσινα βουνά του Τροόδους, προσθέτοντας ότι η Αδελφότητα της Μονής του Κύκκου, από ιδρύσεώς της, επιτέλεσε μεγάλο πνευματικό, κοινωνικό και εθνικό έργο ανά τους αιώνες, και τα δύσκολα χρόνια που πέρασε η Κύπρος ήταν πάντα κοντά στον λαό ο οποίος τρέφει μεγάλη αγάπη προς την Παναγία του Κύκκου, που αποτελεί και το αγαπημένο μοναστήρι της Κύπρου.

Συνέχεια...  http://pyramisnews.gr/panagia-kykkoy-kai-143-xronia-kypriakis-adelfotitas-sto-kairo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου