Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν Παντελεήμων στην Ενοριακή Κοινότητα Αναστάσεως του Κυρίου, Μπραζαβίλ

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν





















Το Σάββατο, 10η Σεπτεμβρίου 2016, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων αφίχθη στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό, για να επισκεφθή την Ενοριακή Κοινότητα Αναστάσεως του Κυρίου.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, αφού ετελέσθη ο Εσπερινός πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη του Επισκόπου με τα μέλη της Ενοριακής Επιτροπής για τον περαιτέρω συντονισμό του ποιμαντικού έργου και την πνευματική πρόοδο της Ενοριακής Κοινότητος.
Την Κυριακή, 11η Σεπτεμβρίου, ο Θεοφιλέστα...τος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον προαναφερθέντα Ναό. Πριν την περάτωση της Ευχαριστιακής Συνάξεως, με τη ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.Θεοδώρου Β’, απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον πεπαιδευμένο Εφημέριο π. Σέργιο Mabelemo, επί τη συμπληρώσει δεκαπενταετούς καλλικάρπου ιερατικής διακονίας. Επίσης, εχειροθέτησε έναν νέο Αναγνώστη.
Τέλος, διένειμε αντίτυπα της Καινής Διαθήκης προς όλο το εκκλησίασμα. Ο Αξιότιμος κ.Adrien Hossie, Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής, εξέφρασε την χαρά και την ευγνωμοσύνη των πιστών προς τον Ποιμενάρχη τους για την ανύστακτη μέριμνα υπέρ αυτών.
Ακολούθησε εόρτια συνεστίαση στην παρακειμένη ενοριακή αίθουσα, ως και ιδιαίτερη συνάντηση του Επισκόπου με τους Αναγνώστες και τα μέλη της χορωδίας του Ναού, καθώς και έναν υποψήφιο προς χειροτονία κληρικό, μετά τη λήξη της οποίας ανεχώρησε αεροπορικώς για την έδρα της Επισκοπής, στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.
www.orthodoxchurchcongo.com

Περισσότερα...  https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&hc_ref=NEWSFEED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου