Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα 2016 στο Κάιρο

Χριστούγεννα στο Κάιρο – Για πρώτη φορά χωρίς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, λόγω ξαφνικής ασθένειας της υπέργηρης μητέρας του Κλεοπάτρας...
 

22


pyramisnews.gr

Ήταν η μοναδική φορά φέτος που ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ δεν κατόρθωσε να μεταβεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα για να τελέσει την Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, στον Καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι, όπως πράττει κάθε χρόνο.

Η ασθένεια της αγαπητής του υπέργηρης μητέρας κας Κλεοπάτρας Χορευτάκη τον κράτησε μακριά, καθώς ο ίδιος αναγκάστηκε εσπευμένα να μεταβεί στην Κρήτη για να σταθεί στο πλευρό της, σε μία δύσκολη στιγμή της υγείας της, όπως κάθε τέκνο θα έκανε για τον άνθρωπο που τόν έφερε στη ζωή, όπως τόνισε στον λόγο του ο Πατριαρχικός Επίτροπος κ. Θεόδωρος, ευχόμενος στον Σεπτό Προκαθήμενο να δίνει πάντα ο Θεός δύναμη στο ιεραποστολικό του έργο σε ολόκληρη την Αφρική καθώς επίσης και γρήγορη ανάρρωση στην αγαπητή σε όλη την Αιγυπτιώτικη παροικία μητέρα του.

Τις ευχές όμως του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής μετέφερε σε όλους τους παρεβρισκομένους ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, που ετέλεσε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατουμένου του Εξάρχου της Ρωσικής Εκκλησίας π. Βίκτωρα Κουλάγκα και παρουσία πολλών επισήμων.

Συνέχεια...  http://pyramisnews.gr/xristougenna-sto-cairo-2016/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου