Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

 
 
 
Την 24η Ιουλίου 2017, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, υπεδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα, παρουσία του Σεβασμ. Μητροπολίτου Άκκρας κ.Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, τους Σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο του ετήσιου καλοκαιρινού εκπαιδευτικού ταξιδιού τους, που πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές στην Αλεξάνδρεια.
Τους Δοκίμους συνόδευαν, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδος στο Κάιρο Πλοίαρχος κ.Βασίλειος Τσούκας, ο Κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου «ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» Αντιπλοίαρχος κ.Αδαμάντιος Χριστοδούλου και Αξιωματικοί της Σχολής.
Κατά την συνάντηση, ο Μακαριώτατος μίλησε για την ιστορία και τις ιεραποστολικές δραστηριότητες του παλαίφατου Πατριαρχείου στην Αφρικανική Ήπειρο, ευχαρίστησε το Πολεμικό Ναυτικό για την δωρεάν κατασκευή και μεταφορά καμπάνων για τις ανάγκες των εκκλησιών σε όλη την Αφρική, και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους Δοκίμους.
Εν συνεχεία, ο Κυβερνήτης και ο Μακ. Πατριάρχης αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και οι Δόκιμοι της Σχολής είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Πατριαρχείου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη και στο Πατριαρχικό Σκευοφυλάκειο.
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, ο Μακ. Πατριάρχης συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ.Δανιήλ Μπιάζη, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, μετέβη στον Ναύσταθμο Αλεξανδρείας και επιβιβάστηκε στο πολεμικό πλοίο «ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ», ανταποδίδοντας την επίσκεψη των Σπουδαστών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου