Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των Πατριαρχών Αλεξανδρείας

ΤΩΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ «ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ»

 
 
 
Την 23η Ιουλίου 2017, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, εχοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και κατά την Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.
Μετά το πέρας του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, συμμετέχοντος του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, Σεβασμ. Μητροπολίτου Άκκρας κ.Ναρκίσσου, τέλεσε Ιερά Μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των αοιδίμων Πατριαρχών Αλεξανδρείας, Μελετίου Β΄ Μεταξάκη (+28/7/35), Χριστοφόρου Β΄ Δανιηλίδη (+23/7/67), Νικολάου Στ΄ Βαρελόπουλου (+9/7/86) και Παρθενίου Γ΄ Κοϊνίδη (+23/7/96), οι οποίοι «εξεμέτρησαν το ζειν», κατά τον μήνα Ιούλιο.
Στις ως άνω Ακολουθίες παρίστατο ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Εμμανουήλ Κακαβελάκης και αρκετοί εκκλησιαζόμενοι πιστοί.
Επιμνημόσυνη ομιλία εκφώνησε, εντολή της ΑΘΜ, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ.Δανιήλ Μπιάζης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, κάνοντας αναφορά στα πρόσωπα των μακαριστών Πατριαρχών. Απευθυνόμενος προς τον Μακαριώτατο, ο ομιλητής ανέφερε πως «η πρωτοβουλία Σας αυτή για την απόδοση τιμής και το χρέος της ευγνωμοσύνης που επιδεικνύετε προς τους Προκατόχους Σας Πατριάρχες, για όσα προσέφερε ο κάθε ένας από αυτούς στην παρουσία του παλαίφατου Πατριαρχείου μας στον εικοστό αιώνα, τελώντας τα Ιερά Μνημόσυνά τους, αποτελεί για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση. Η μεγάλη αρετή της ευγνωμοσύνης, που γεννιέται από την επίγνωση των αναρίθμητων ευεργεσιών και δωρεών του Θεού και των ανθρώπων, γνωρίζουμε άπαντες πως πλημμυρίζει την Πατριαρχική καρδιά Σας, και εκδηλώνεται σε όλες τις εκφάνσεις της Πρωθιεραρχικής Σας διακονίας...».
Μετά το Ιερό Μνημόσυνο παρετέθηκε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου