Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Εκπαιδευτική υιοθεσία στις χώρες της Ιεραποστολής

 

Εκπαιδευτική υιοθεσία

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ταξιδεύοντας σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής, βλέπουμε ότι, ενώ τα περισσότερα παιδιά στον υπόλοιπο κόσμο βρίσκονται κατά τις πρωινές ώρες σε μια φιλόξενη αίθουσα διδασκαλίας, εκεί τα παιδιά εργάζονται σκληρά στους δρόμους, αφού δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τα δίδακτρα ή δεν υπάρχουν σχολικές υποδομές στην περιοχή τους. Μάλιστα, θεωρούνται τυχερά, όταν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα σε μια αυτοσχέδια αχυροκαλύβα ή σε ένα ημιτελές εκπαιδευτήριο.
Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή κατανοώντας τη σπουδαιότητα της μόρφωσης προσφέρει υποτροφίες σε νεαρούς μαθητές και φοιτητές, ανταποκρινόμενη στη δίψα τους για μάθηση. Εξ άλλου, η εκπαίδευση είναι ακόμη περισσότερο αναγκαία σε αυτές τις χώρες, ώστε να αποκτήσουν μορφωμένους και ικανούς πολίτες, για να μπορέσουν να αναπτυχθούν.
Πρόχειρο σχολείο στη Nakyaka της Ουγκάντας

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Υιοθεσίας αποτελεί πρόγραμμα εκπαιδευτικής στήριξης παιδιών της Αφρικής υπό την επίβλεψη των Ορθοδόξων ιεραποστόλων. Μπορείτε και εσείς να ενισχύσετε τις προσπάθειές μας, αναλαμβάνοντας την καταβολή των διδάκτρων ενός μαθητή ή φοιτητή για τρία έως πέντε χρόνια. Αυτή τη στιγμή προγράμματα εκπαιδευτικής υιοθεσίας λειτουργούν στην Κινσάσα και το Κολουέζι του Κονγκό. Το ποσό συμμετοχής είναι 250 € ετησίως και μπορεί να καταβάλλεται εφάπαξ ή σε δόσεις, ανάλογα με την προτίμηση του δωρητή. Ο δωρητής λαμβάνει ετήσια ενημέρωση για την προαγωγή ή μη του επωφελούμενου και μπορεί να έχει και απευθείας επικοινωνία μαζί του.
Αν κι εσείς θέλετε να εγγραφείτε στο Πρόγραμμα, συμπληρώστε την παρακάτω...

Συνέχεια...   http://www.ierapostoles.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1/%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%85%ce%b9%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%af%ce%b1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου