Σάββατο 7 Απριλίου 2018

ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΤΗ ΠΟΛΗ POINTE-NOIRE

Παντελεήμων Αράθυμος 
Image may contain: 8 people, people smiling, people standing
Image may contain: 8 people, people standing
Image may contain: one or more people and indoor
Image may contain: 1 person
Image may contain: 5 people, people standing
Image may contain: 1 person, standing
Image may contain: 3 people, people standing and wedding

"Το πρωί του Μ.Σαββάτου, 7η Απριλίου 2018, ο Σεβ.Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη αεροπορικώς από την πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό -την Ενοριακή Κοινότητα της οποίας εξυπηρετεί εκτάκτως κατ' αυτές τις ημέρες ασκώντας τα καθήκοντα του ασθενήσαντος Εφημερίου- στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire, όπου ετέλεσε στο υπαίθριο βαπτιστήριο του ανεγειρομένου Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου τις βαπτίσεις εβδομήντα δύο κατηχουμένων όλων των ηλικιών, προερχομένων από τις τρεις Ενοριακές Κοινότητες της πόλεως.
Όπως πράττει πάντοτε ο Μητροπολίτης, προ της ενάρξεως της Ακολουθίας της Κατηχήσεως περιέγραψε και ερμήνευσε τα στάδια τελέσεως του Ιερού Μυστηρίου και απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στα νέα μέλη της Εκκλησίας, μεταφέροντας επίσης την χαρά και την ευλογία του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και του Σεπτού Προκαθημένου, Μακ. Πάπα και Πατριάρχου κ.κ.Θεοδώρου Β, προς αυτά.
Αμέσως μετά το πέρας των βαπτίσεων ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε και πάλι αεροπορικώς στην Μπραζαβίλ για την εξομολόγηση των πιστών και την τέλεση της Αναστασίμου Θείας Λειτουργίας.
Σημειώνεται ότι την ημέρα αυτή τελούνται οι βαπτίσεις των κατηχουμένων σε όλες τις Ενορίες του Κονγκό-Μπραζαβίλ."

Περισσότερα...
https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&hc_ref=ARQU8HGg2EB9T1TPkloyAChxwaIEzUXRKc0hiU_n4iHhmRzG0YiUsqSYjTV49csD1ag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου