Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

"Είναι πολλά εκείνα που συγκινούν και αφήνουν άφωνο έναν Ιεραπόστολο..." (Τανζανία)

Ιεραποστολική Στέγη

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, στέκεται και εσωτερικός χώρος

"Είναι πολλά εκείνα που συγκινούν και αφήνουν άφωνο έναν Ιεραπόστολο.
Πριν δέκα έτη περίπου, έφτασε στην αγκαλιά του τότε αρχιμανδρίτη και πρωτοσυγκέλου της Τανζανίας, πατρός Αγαθονίκου, ένα παιδάκι μαζί με τους γονείς του, για να βαφτιστεί.
Μόλις αντίκρισε ο πάτερ το παιδάκι, αισθάνθηκε την ανάγκη να του χαρίσει το δικό του όνομα, δηλαδή Αγαθόνικος. Μετά από τόσα έτη ένα παιδάκι χτυπούσε την πόρτα του Επισκόπου πλέον π. Αγαθονίκου, στο Ιεραποστολικό κέντρο. Ήταν ο δεκάχρονος Αγαθόνικος ο οποίος ζητούσε την προστασία και την βοήθεια του επισκόπου του.
Όπως τα περισσότερα παιδιά στην περιοχή της κεντρικής Τανζανίας, έχει μείνει ορφανό από γονείς, και μεγάλωνε υπό την προστασία των συγγενών του. Η συμπεριφορά των συγγενών δεν ήτανε η καλύτερη, από ότι το ίδιο το παιδί μαρτυρούσε. Έπρεπε να βρει κάποιο διέξοδο στο πρόβλημα του. Έτσι λοιπόν βρέθηκε στην πόρτα του Επισκόπου μας ζητώντας τη βοήθεια του. Φυσικά αμέσως ο θεοφιλέστατος πήρε στην αγκαλιά του τον μικρό Αγαθόνικο και ανέλαβε την υιοθεσία του. Πολλά όμως είναι τα παιδιά τα οποία βρίσκονται στην ίδια θέση με τον μικρό Αγαθόνικο. Καθημερινά ο επίσκοπος μας πατήρ Αγαθόνικος αναλαμβάνει, είτε τα δίδακτρα του σχολείου τους είτε να τα πάρει κοντά του στο ορφανοτροφείο του ιεραποστολικού μας κέντρου."  


www.facebook.com/Ιεραποστολική-Στέγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου