Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

"Καταφέραμε με πολλή αγάπη και χαρά να ενισχύσουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στην Βόρεια Ουγκάντα..." My Rafiki

 Eudokia Tampaki 


"Μπορεί το καλοκαίρι να μην μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε τις εκπαιδευτικές μας κατασκηνώσεις όπως είχαμε προγραμματίσει στα πλαίσια της 4ης δράσης μας "ΦΙΛΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ", λόγω της πανδημίας και του γενικού λοκντάουν που είχε επιβάλει ο πρόεδρος της Ουγκάντα, όμως καταφέραμε με πολλή αγάπη και χαρά να ενισχύσουμε με βασικά είδη πρώτης ανάγκης ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στην Βόρεια Ουγκάντα και πιο συγκεκριμένα στο Γκούλου - στην περιοχή Palaro (όπου σε κανονικές συνθήκες θα πραγματοποιούσαμε και μια κατασκήνωσή μας).
Πρόκειται για μια πολύ φτωχή περιοχή, όπου οι κάτοικοι της έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με προκλήσεις επιβίωσης. Ιδιαίτερα στην Βόρεια Ουγκάντα οι επιπτώσεις του πολυετούς εμφυλίου πολέμου και τώρα της πανδημίας covid19 επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ορφανά, χήρες, άνεργους).
Η My Rafiki σε συνεννόηση με τους συνεργάτες μας στην Βόρεια Ουγκάντα, παρείχε καλαμποκάλευρο, είδη υγιεινής (σαπούνια και σερβιέτες) σε 165 παιδιά, έφηβους και 55 οικογένειες.
Με αυτό τον τρόπο προσπαθήσαμε να στηρίξουμε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Μας ανταπέδωσαν με χαρά, ευγνωμοσύνη και ελπίδα στα πρόσωπα τους. Μας λένε με συγκίνηση πόσο σημαντικό και ενθαρρυντικό είναι να τους θυμούνται και να τους νοιάζονται άνθρωποι από άλλη ήπειρο. Ιδιαίτερα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι μας, αυτή της πανδημίας.
Ευχαριστούμε θερμά τον πατέρα Φρουμέντιο από την ενορία του Αγίου Νεκταρίου στην περιοχή Palaro και Nyeko Βενέδικτο Bosco για την άψογη συνεργασία μας.
Πάρα πολύ ευχαριστούμε και όλους εσάς, φίλους και υποστηρικτές της My Rafiki.
Είστε συνέχεια δίπλα μας και στηρίζετε ακούραστα τις προσπάθειες μας για περισσότερα παιδικά χαμόγελα και ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Συνεχίζουμε δυνατά το όραμα μας...Μείνετε συντονισμένοι..!
Η αγάπη, η αλληλεγγύη, η προσφορά δεν έχουν σύνορα...
Webale - asante sana - thank you - ευχαριστούμε ❤️

Περισσότερα...
https://www.facebook.com/eudokia.tampaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου