Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Πρώτος Ορθόδοξος Ναός στο Μπαντουντού του Κογκό - Kinshasa Theodosios

 Kinshasa Theodosios Πρώτος Ναός στο Μπαντουντού του Κογκό.
Την Πέμπτη 28 Ιουλίου το πρωί, στην πόλη Μπαντουντού, 700 χιλιόμετρα από την Κινσάσα, τελέσθηκε υπαίθρια Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Κινσάσας Θεοδόσιο και στην συνέχεια ο αγιασμός επί τη θεμελιώσει του πρώτου ορθοδόξου ναού της πόλεως και ολόκληρης της επαρχίας. Ο ναός αυτός θα τιμάται επ ονόματι των Αγίων Πάντων. Το οικόπεδο που θεμελιώθηκε ο ναός είχε αγοραστεί από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κινσάσας Νικηφόρο. Το κτίσιμο τώρα του Ναού πραγματοποιείται με χρήματα που προσέφερε δωρήτρια ευαισθητοποιημένη μέσω του τηλεοπτικού σταθμού, " ΛΥΧΝΟΣ " της Μητροπόλεως Πατρών, όπου με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυστοστόμου προβάλλουμε το ιεραποστολικό έργο και με τη συνδρομή του Θεοφιλ.Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος, παρουσία των αρχών του τόπου, του αντικυβερνήτη, του δημάρχου και άλλων διευθυντών και εκπροσώπων κρατικών γραφείων και υπηρεσιών και παρουσία των πρώτων πιστών και κατηχουμένων μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του αλεξανδρινού προκαθημένου Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ και τόνισε πως η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία σε όλο το Κονγκό και σε όλη την Αφρική, όπως κανονικώς αναγνωρίζεται από όλον τον ορθόδοξο και χριστιανικό κόσμο, είναι υπό το πρόσωπο του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.
Οι αρχές και οι πιστοί χειροκρότησαν την θεμελίωση του πρώτου Ναού των Αγίων Πάντων.
Επ ευκαιρία να αναφερθεί ότι προ δύο μηνών ο Μητροπολίτης χειροτόνησε στην Κινσάσα έναν θεολόγο εγκαθιστώντας τον ως πρώτο εφημέριο αυτής της μεγαλούπολης. Το όλο γεγονός της θεμελιώσεως καλύφθηκε επαρκώς από τα προσκληθέντα τηλεοπτικά κανάλια μεταξύ των οποίων και το κρατικό δίνοντας την ευκαιρία για μια παρουσίαση της ορθοδόξου παρουσίας στη χώρα αλλά και συγκεκριμένα με την ανέγερση του πρώτου ναού στο Μπαντουντού, μιας πόλεως 1.700.000 κατοίκων. Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος ευχήθηκε μέχρι το Πάσχα να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα του Ναού.

Περισσότερα...
https://www.facebook.com/kanangas.theodosios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου