Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η Αφρικανική Ορθοδοξία μέσα από τις σελίδες ενός βιωματικού βιβλίου: Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χρυσοστόμου, «18 μέρες στο Κογκό»

Από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης





Το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας διοργάνωσε τη Δευτέρα 14 Μαρτίου εκδήλωση, στην κατάμεστη από κόσμο Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με σκοπό την παρουσίαση του Βιβλίου-οδοιπορικού «18 μέρες στο Κογκό», το οποίο συνέγραψε ο Πρωτοσύγκελλος  της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χρυσοστόμου και οποίος πρόσφατα δίδαξε στη Θεολογική σχολή στο Κογκό και βοήθησε ως ιερέας στο εκκλησιαστικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κεντρώας Αφρικής.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων, ο οποίος είπε ότι είναι πολύ σοβαρό το έργο της Ιεραποστολής και πως όσους κάλεσε ο Θεός να επιτελούν Ιεραποστολικό έργο  πρέπει να το πράττουν  ταπεινά.
Το βιβλίο παρουσίασαν η ελλογιμωτάτη  κ. Νίκη Παπαγεωργίου, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Α.Π.Θ, και ο εκπαιδευτικός κ. Βασίλειος Κωνσταντίνου, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Θεολογική Σχολή που πρόσφατα ιδρύθηκε στην Ι. Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής.
Ακόμη, στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν και ο κ. Lukas Antipepe, ιατρός-χειρουργός και υπεύθυνος της Ορθόδοξης Ενορίας στο Kisangani του Κογκό!
Κατά την παρουσίαση της εκδήλωσης προβλήθηκαν διαφάνειες από την εκκλησιαστική και εκπαιδευτική ζωή στην Μαύρη Ήπειρο, καθώς και σκηνές από την καθημερινή  ζωή .
Την εκδήλωση πλαισίωσε η Μικτή χορωδία του Ι. Ναού  Αγίων Αναργύρων Βεροίας.

http://www.imverias.gr/dev/index.php?option=com_content&view=article&id=283:l---r-------------&catid=58:2011&Itemid=47

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου