Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο Επίσκοπος Μποτσουάνας Γεννάδιος από τη νεοϊδρυθείσα Επισκοπή του



Η Μποτσουάνα είναι μία χώρα αμιγώς Χριστιανική ! Το σίγουρο είναι ότι οι λέξεις που χρησιμοποιούμε στις συζητήσεις μαζί τους,όπως «Επίσκοπος», «Ιερέας», «Εκκλησία», «Θεία Λειτουργία», «Χριστός Σωτήρας και Λυτρωτής», ηχούνε καθαρά και χωρίς παρενέργειες. Αυτό είναι το ευχάριστο της όλης υποθέσεως.

Το λεπτό σημείο όπου πρέπει να εργασθούμε πολύ για να γίνει κατανοητό είναι το «Ορθοδοξία». Εκατοντάδες είναι οι αιρέσεις και οι «Εκκλησίες-Επιχειρήσεις» οι οποίες δραστηριοποιούνται στη φιλόξενη και ταχύτατα αναπτυσσόμενη αυτή χώρα, που γειτνιάζει με τη Νότιο Αφρική (λίγες ώρες οδικώς από την Πρετόρια).

Ξεκινήσαμε τις πρώτες επισκέψεις σε προάστια της γραφικής και βουτηγμένης στο πράσινο Πρωτεύουσας του Καμπερόν, όπου συναντήσαμε ανθρώπους με αξιοπρέπεια και καλλιέργεια, οι οποίοι έχουν ανάγκη στηρίξεως, ψυχολογικής, πνευματικής και υλικής.

Ο Θεός βοηθός ! Ξεκινούμε χωρίς καμία απολύτως υποδομή, χωρίς να έχουμε τίποτε από πλευράς οικονομικής στηρίξεως. Θα δούμε στην πορεία. Ελπίζουμε και προσευχόμασθε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου