Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Με νέα μορφή η ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, του Αρχιμ.Παντελεήμονα Αράθυμου, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου 

        
Με την ευλογία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Βʼ αναγγέλλεται η λειτουργία της νέας, πλήρως αναμορφωμένης, επισήμου Ιστοσελίδος του Αποστολικού και Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου.
Ο διαδικτυακός αυτός κόμβος έχει σχεδιαστεί με τις πλέον σύγχρονες αρχές που διέπουν τον κυβερνοχώρο, ώστε να προσφέρει στον επισκέπτη-χρήστη τη δυνατότητα να πλοηγηθεί εύκολα και άμεσα σε ένα απόλυτα εύχρηστο και φιλικό ψηφιακό περιβάλλον, εφοδιασμένο με ειδήσεις, χρονικά, κείμενα, φωτογραφίες και videoς, λαμβάνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν τόσο στην εσωτερική δομή και την διοικητική διάρθρωση του παλαιφάτου Πατριαρχείου, όσον και στο πολυσχιδέστατο πνευματικό, κοινωνικό, ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί η Δευτερόθρονος Εκκλησία των Αλεξανδρέων στην ήπειρο του μέλλοντος, την Αφρική.
Η τεχνολογία δια της οποίας σχεδιάστηκε και λειτουργεί η Ιστοσελίδα, η οποία περιλαμβάνει php δυναμικές σελίδες και μια πληθώρα εξελιγμένων εφαρμογών (jquery, prettyPhoto, CSS3 για την υποστήριξη νέων λειτουργιών των Browsers κλπ), οι οποίες συνθέτουν ένα επιτυχές και όμορφο αποτέλεσμα.
Το τελικό αποτέλεσμα, καρπός επίπονης και κοπιώδους εργασίας του ειδήμονος κ.Δημητρίου Χρόνη, Web-Designer, με την συμμετοχή του κ.Ιωάννη Χριστοδουλάτου, Web-Developer, υπό την καθοδήγηση της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, αντανακλά την ικανότητα της Αλεξανδρινής Εκκλησίας να αντιλαμβάνεται τον παλμό της σύγχρονης πολυπολιτισμικής πραγματικότητος και να καταθέτει και διʼ αυτού του τρόπου την ορθόδοξη μαρτυρία Της στην παγκόσμια κοινότητα.
Η νέα επίσημη Ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία του Ελλογιμωτάτου κ.Αχιλλέα Τουρκαντώνη και του υιϊού του, Εντιμ.κ.Αλεξάνδρου Τουρκαντώνη.
Η ηλεκτρονική διεύθυνση της Ιστοσελίδος είναι www.patriarchateofalexandria.com, ενώ η ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: patriarxeio.alexandreias@gmail.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου