Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

 
 



     Την 27η Οκτωβρίου 2012 η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρο και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Κατάγκας κ. Μελέτιο, ετέλεσε στην Κινσάσα, πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό, τα εγκαίνια του σχολείου «Άγιος Μάρκος», το οποίο ανηγέρθη δαπάναις της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσα και αποτελεί το μεγαλύτερο ορθόδοξο σχολικό συγκρότημα της Αφρικής.

     Ο Μακαριωτατος στην ομιλία Του ευχαρίστησε την Ελληνική Κοινότητα για την σημαντική αυτή προσφορά της προς την τοπική Εκκλησία της Κεντρώας Αφρικής, υπενθυμίζοντας τις αντίστοιχες ενέργειες των επιφανών Μ. Ευεργετών της Αλεξάνδρειας του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνος, και υπεγράμμισε το θυσιαστικό φρόνημα των διδασκόντων στα εκπαιδευτήρια των ιεραποστολών.

     Ο Εντιμ. κ. Γεράσιμος Ντούνης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της παροικίας για την τέλεση των εγκαινίων από την ΑΘΜ και ετόνισε την σπουδαιότητα αλλά και τον συμβολισμό της δωρεάς αυτής προς την Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, ως πράξεως συναρωγής και συναντιλήψεως στο κοπιώδες ιεραποστολικό έργο της.

     Ακολούθησε εόρτια σχολική εκδήλωση από τους μαθητές του σχολείου, ενώ το μεσημέρι ο Μακαριώτατος συνεκάλεσε ιερατική σύναξη των κληρικών της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής της Κινσάσα, με τους οποίους συνωμίλησε εκτενώς για την πρόοδο, τις ανάγκες και την περαιτέρω ανάπτυξη της ιεραποστολικής διακονίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου