Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ιερόσυλοι βεβήλωσαν το Ελληνικό Κοιμητήριο στην Τρίπολη της Λιβύης

άπό την Ι.Μ.Τριπόλεως 

        
Ιερόσυλοι, γνωστοί-άγνωστοι , εισήλθαν εις τον χώρο του Ελληνικού Κοιμητηρίου στην πόλη της Τριπόλεως και προέβησαν σε βανδαλισμούς ,έσπασαν πολλά εκ των μνημάτων των Ελλήνων ομογενών , γκρέμισαν και κατέστρεψαν εντελώς το κιόσκι που βρισκόταν πάνω από το μνήμα των πεσόντων Ελλήνων εις την Λιβύη κατά τον Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των Δυνάμεων του Άξονος, ενώ τέλος πυρπόλησαν και τον Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου που βρίσκεται εντός του Κοιμητηρίου.

Άμεσα ,στο σημείο προσήλθαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχίμ. Ιωακείμ Βασιλάκος με εντολή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας να προβεί εις όλας τας απαιτουμένας ενεργείας διά την αποκατάσταση του μνημείου των Πεσόντων αλλά και του χώρου εις την προτέραν κατάσταση, συνοδευόμενος δε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Δημήτριο Αναστασίου.
Ενώ σπεύδει άμεσα εις την Λιβύη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεοφύλακτος.
Η Ελληνική Πρεσβεία διά του Γενικού Επιτετραμμένου της Ελλάδος μας κ. Ιωάννη Μιτζάλη, προέβη για άλλη μία φορά εις έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Λιβυκή Κυβέρνηση.
Να σημειωθεί πως η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Τριπόλεως και γενικότερα η Ιερά Μητρόπολης μας περνά δύσκολες ημέρες, χειμάζεται το τελευταίο διάστημα από τέτοιου είδους αποτρόπαια επεισόδια που είναι αντίθετα προς της αρχές του ανθρωπισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, ταπεινά και ικετευτικά η Ιερά Μητρόπολή μας ζητά την βοήθεια και την στήριξη από κάθε Έλληνα όπου Γής, κάθε Έλληνα ομογενή σε Αμερική , Ευρώπη και Αφρική, την βοήθεια και την στήριξη κάθε ανθρώπου που αγαπά την Ελλάδα μας και την Ορθοδοξία μας,για να μπορέσουμε άμεσα να προβούμε εις την αποκατάσταση των ζημιών και την επισκευή του Κοιμητηριακού μας Ναού. (Ο αριθμός Τραπέζης της Ιεράς Μητροπόλεως Τριπόλεως στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος είναι 0870300205539). Για να μπορέσουμε να εξακολουθούμε να υπάρχουμε και να διακονούμε τον Λαό του Θεού στην Αφρικανική αυτή χώρα της Λιβύης.

Πρέπει άμεσα να συλληφθούν και να οδηγηθούν εις την δικαιοσύνη όλοι αυτοί οι παράνομοι που υποδαυλίζουν το έργο της νέας Λιβυκής Κυβέρνησης, μίας Κυβέρνησης που παλεύει για την δικαιοσύνη και για το καλό όλων των Λίβυων Πολιτών μέσα από την ελευθερία και την Δημοκρατία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου