Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ανάδοχος στη Μαδαγασκάρη!



Κάθε εβδομάδα, μα πολύ περισσότερο στις μεγάλες δεσποτικές εορτές, κάποιο ποτάμι της Μαδαγασκάρης μεταμορφώνεται σε Ιορδάνη ποταμό. Ταλαιπωρημένες ψυχές από κάθε ηλικία, απαρνούνται τη στερημένη από αγάπη πρότερη ζωή τους, προσέρχονται κατά δεκάδες στη γαλακτοτροφούσα αγκαλιά της γλυκιάς Ορθοδοξίας, αναγεννώνται στον κόσμο του φωτός, βαπτίζονται και αποκτούν τα ονόματα στεφανηφόρων αθλητών της πίστης μας. Ελευθέριος, Αναστασία, Γεώργιος, Παρασκευή, Κοσμάς, Ειρήνη...
 
Δε μπορούμε να είμαστε πνευματικοί ανάδοχοί τους, αφού δεν είμαστε κοντά τους για να στηρίξουμε την πνευματική τους πορεία, όπως απαιτεί στην ουσία του ο ρόλος του αναδόχου. Μπορούμε όμως να είμαστε παραστάτες στο ξεκίνημα της νέας πνευματικής τους ζωής. Να τους δωρίσουμε τη βαπτιστική στολή με την οποία θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως Ορθόδοξοι. Να τους χαρίσουμε έναν μικρό σταυρό που θα τους συντροφεύει κατά την ώρα της προσευχής, μα και θα τους θυμίζει τον Αναστάσιμο Σταυρό του Σωτήρα μας στις δύσκολες στιγμές της κακουχίας και των πειρασμών.
Αντίδωρο της (μικρής για μας, αλλά τεράστιας για τον παραλήπτη) χορηγίας μας, η ονοματοθεσία του βαπτιζομένου. Δίνεις χαμόγελο στη λαμπρή στιγμή του νέου Ορθοδόξου, και χαρά που κάποιος άγνωστος γι’αυτόν νοιάστηκε για τη δική του προσωπική χαρά. Δίνεις όμως και όνομα της επιλογής σου, ως τιμή στον προστάτη Άγιό σου, ως αφιέρωση δόξας στο Θεό, ακόμη και ως έμψυχο μνημόσυνο με τα ονόματα των αγαπημένων σου που ήδη αναχώρησαν από την πρόσκαιρη γή.
Συμβολικό ποσό για κάθε βάπτιση: 100 ευρώ.


 http://www.orthmad.gr/node/22

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου