Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Αλεξανδρείας Θεόδωρος:«Η Ιεραποστολική μας δράση, μετά τη μαρτυρία του Χριστού, να προστατεύει τα άπορα παιδιά και να δίνουμε καθαρό νερό»

  από την Ι.Μ.Ζιμπάμπουε
                        
Τα δύσκολα χρόνια της αποικιοκρατίας στην Αφρική...

Επί τη ευκαιρία των ετήσιων εορτασμών για τους ήρωες της απελευθέρωσης της Ζιμπάμπουε από τον αποικιοκρατικό ζυγόν των Βρεττανών στη πρωτεύουσα της Χώρας στο Χαράρε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ με τη συνοδεία της κ. Βασιλικής Διβάρη εκ μέρους της Παροικίας μας, είχε την ευκαιρία να παραστεί στις σημαντικές εκδηλώσεις, όπου μετέφερε Πατριαρχικό Μήνυμα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου. 
Στο μήνυμα του Μακαριωτάτου, μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στη σημασία της θυσίας σημαντικών τέκνων της Αφρικανικής Γης για να ζήσουν εκατομμύρια άνθρωποι ελεύθεροι και με την ελπίδα να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στα αγαθά της Παιδείας και της Υγείας.  Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος, ως γνωστόν, πρίν την εκλογή του ως Διάδοχος του Αποστόλου Μάρκου διακονούσε ως Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε, όπου ανέπτυξε πλούσια Ιεραποστολική δράση οργανώνοντας τα πρώτα Ιεραποστολικά Κέντρα και γνωρίζει άριστα  την υφιστάμενη κοινωνική κατάσταση στη Χώρα.  Γι’ αυτό στο μήνυμα του τόνισε ότι, «η καλύτερη τιμή στη θυσία του εικοσάχρονου απελευθερωτικού αγώνα των ηρώων σας είναι με τη βοήθεια του Θεού και την ενότητά σας και τη κοινή σας δράση, να μπορέσετε να προσφέρετε στο Λαό σας τους οραματισμούς τους για τους οποίους εθυσιάσθησαν, για τη προκοπή σας και την ευημερία σας».
Στο τέλος της εκδηλώσεως, η κ. Διβάρη (90 ετών εκ του Μυστρά) και ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ετοποθέτησαν λουλούδια στο τάφο της πρώτης κυρίας της Χώρας μετά την απελευθέρωση μακαριστής Σάλλις Φραγκίσκας Μουκάμπε, η οποία σε συνεργασία με την Ελληνική Παροικία οργάνωσε το Εθνικό Κέντρο προστασίας άπορων και ορφανών παιδιών. Μαζί με την κ. Διβάρη, η μακαριστή πρώτη κυρία ανέπτυξαν αξιόλογες πρωτοβολίες για να προστατευθούν άπορα και ορφανά παιδιά. Από το έτος της κοιμήσεως της, το 1992, σε ηλικία εξήντα ετών, την Προεδρία μέχρι σήμερα του Κέντρου αυτού την έχει η κ. Διβάρη και φυσικά το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας διά της Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε συνεργάζεται με κάθε τρόπο στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων του, ιδιαίτερα με την παραχώρηση υποτροφιών σε άπορα και ορφανά παιδιά της Αφρικής, αλλά και με την οικονομική στήριξη για το άνοιγμα διατρήσεων εκεί που δεν υπάρχει καθαρό πόσιμο νερό σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.
Η ευαισθησία του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου οι Αρχιερείς του Θρόνου να δώσουν προτεραιότητα στην προστασία των παιδιών και στην εξασφάλιση πόσιμου νερού είναι μια σημαντική πτυχή της σύγχρονης Ιεραποστολικής Διακονίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρικανική  Ήπειρον.
Αξίζει να αναφερθεί ότι, παρ΄ όλη την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί συνεχίζουν να στηρίζουν τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν από τους προηγούμενους Μητροπολίτες Ζιμπάμπουε (νυν Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρον και Γουϊνέας Γεώργιον). Άπορα και ορφανά παιδιά δοξάζουν και ευχαριστούν τον Θεό που ακόμη υπάρχουν άνθρωποι στη Γη που η   αγάπη τους και η φιλανθρωπία τους φθάνει μέχρι τη μακρυνή Ζιμπάμπουε. Όταν πληροφορήθησαν τις δυσκολίες που ζούμε στην Ελλάδα και στην Κύπρο καθημερινά προσεύχονται σύντομα να πάνε με τη βοήθεια του Θεού όλα καλύτερα για όλους μας, ζώντας την  Ιεραποστολική ρήσιν του Αποστόλου Παύλου «αλλήλων τα βάρη βαστάζετε και ούτως αναπληρώσατε τoν νόμο του Θεού»

http://www.amen.gr/article14939

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου