Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Αλεξανδρείας Θεόδωρος: «Xωρίς την ενίσχυση της ασφάλειας, της ειρήνης και της δημοκρατίας είναι δύσκολο να καλυτερέψουμε τη ζωή όσων υποφέρουν»

 από την Ι.Μ. Ζιμπάμπουε

                        
Εθνικοί εορτασμοί στο Χαράρε της Ζιμπάμπουε

Αλεξανδρείας Θεόδωρος: «Xωρίς την ενίσχυση της ασφάλειας, της ειρήνης και της Δημοκρατίας είναι δύσκολο να καλυτερέψουμε τη ζωή όσων υποφέρουν»
Επί τη ευκαιρία των εθνικών εορτασμών στην πρωτεύουσα του Ζιμπάμπουε Χαράρε στο Εθνικό Γήπεδο, για να τιμηθεί η προσφορά των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού για τη προσφορά τους για την απελευθέρωση  και την ασφάλειας της Χώρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ εκ μέρους της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ και η επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων Κυριών Ζιμπάμπουε εκ μέρους της Παροικίας μας, παρέστησαν στις σημαντικές εκδηλώσεις οι οποίες αποτελούν αφορμή για την εθνική ενότητα όλων των φορέων για κοινή δράση για να βελτιωθεί η όλη κοινωνική θέση των ευάλωτων ομάδων της Χώρας που ακόμη υποφέρουν από την μάστιγα της φτώχειας, με αποτέλεσμα πολλά άπορα και ορφανά παιδιά να αδυνατούν να έχουν ίσες ευκαιρίες μόρφωσης και πρόσβασης σε ιατρική περίθαλψη.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ μετέφερε μήνυμα Αγάπης προς τα Μέλη της Κυβερνήσεως και της Βουλής της Χώρας που συνάντησε στις εκδηλώσεις διαβεβαιώνοντας τους για τις καθημερινές προσευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου για την ευημερία της Χώρας και τις άοκνες προσπάθειες της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και των λειτουργών της και των Ιεραποστόλων της να συμβάλουν στο βαθμό που μπορούν με έργα αγάπης και προσφοράς, με την οικοδομή σχολείων και μικρών κλινικών να περιορισθεί με τη βοήθεια του Θεού το πρόβλημα της Φτώχειας που μαστίζει την Ζιμπάμπουε και πολλές χώρες της Αφρικής.
Στο μήνυμα του ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τόνισε ότι «χωρίς την ενίσχυση της ασφάλειας, της ειρήνης και της Δημοκρατίας είναι δύσκολο να καλυτερέψουμε τη ζωή όσων υποφέρουν»
Στις εκδηλώσεις αυτές ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ και η κ. Διβάρη συνάντησαν και τον αρμόδιο Υπουργό Τουρισμού της Χώρας που θα είναι υπεύθυνος για το Παγκόσμιο Συνέδριο Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών που θα γίνει τέλη Αυγούστου στους περίφημους Καταρράκτες Βικτώρια με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις χώρες Μέλη των Ηνωμένων Εθνών.

http://www.amen.gr/article14953

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου