Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟΡΑ ΚΑΙ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ


Δελτίο Τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε

Με τις ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου Β’ έγινε ο αγιασμός του Εκπαιδευτικού μας Κέντρου «ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΕΛΕΗΜΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ» στο Χαράρε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ Κυκκώτη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Φίλοι της Ιεραποστολής Ζιμπάμπουε Κύπρου». Τα τελευταία χρόνια ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος δίνει ιδιαίτερη προτεραιότητα να προστατευθούν με κάθε τρόπο τα άπορα και ορφανά παιδιά της Αφρικανικής Ηπείρου για να έχουν ίσες ευκαιρίες μόρφωσης, ιατρικής περίθαλψης και φυσικά να έχουν πόσιμο νερό και τροφή. Στην Ζιμπάμπουε ακόμη πεθαίνουν καθημερινά εκατόν παιδιά πριν να μεγαλώσουν, επειδή στερούνται των παραπάνω αγαθών. Μέσα στα πλαίσια αυτής της ευαισθησίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχου μας κ. Θεοδώρου και του Πατριαρχείου μας να προστατευθούν τα άπορα και ορφανά παιδιά της Αφρικής, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Γυμνασίου του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος στη Λεμεσό του κ. Αλεξάνδρου Σπανού και κ. Ρεβέκκας Χριστοφή, οι μαθητές, οι γονείς και το διδακτικό προσωπικό οργάνωσαν διάφορες εκδηλώσεις για να συγκεντρωθούν εισφορές για την οργάνωση ενός σχολείου στην Αφρική για τα άπορα και ορφανά παιδιά.
Στον χαιρετισμό της η κ. Ρεβέκκα Χριστοφή τόνισε ότι «σήμερα, μέρα των εγκαινίων του Εκπαιδευτικού Κέντρου « Γυμνάσιο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων Λεμεσού», είναι μια μέρα χαράς, γιατί ανοίγει ένα σχολείο σε μια χώρα που τα παιδιά το έχουν ανάγκη, προσφέροντας τους όχι μόνο τη χαρά της μορφώσης, αλλά και την ελπίδα για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο. Σήμερα, ολοκληρώνεται ένας κύκλος που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009, όταν στο Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη Λεμεσού τέθηκαν από τον Διευθυντή κ. Αλέξανδρο Σπανό, ως στόχοι η δημιουργία ενός σχολείου στη Ζιμπάμπουε και οι εξ αποστάσεως υιοθεσίες παιδιών. Με σύνθημα το «Κάνω την αγάπη πράξη!” ενεργοποιήθηκε, με πρωτοφανή ενθουσιασμό, ολόκληρη η σχολική κοινότητα, μαθητές-καθηγητές-γονείς, και έγιναν πολλές δράσεις για τη συλλογή εισφορών. Κάθε μέρα το ποτάμι της αγάπης μεγάλωνε και διάφοροι φορείς, όπως το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, στήριξαν οικονομικά την προσπάθεια. Τα άπορα και ορφανά παιδιά της μακρινής Ζιμπάμπουε και το θεάρεστο έργο της εκεί Ιεραποστολής έγιναν μέρος της καθημερινότητας όλων στο Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη. Η πορεία υλοποίησης του στόχου της δημιουργίας ενός σχολείου στη Ζιμπάμπουε ήταν ένα μαγικό ταξίδι ανθρωπιάς και αγάπης που σημάδεψε τη ζωή όλων όσων συμμετείχαν σε αυτό. Σήμερα, είναι ψυχικά παρόντες και εύχονται σε όλους, μαθητές, μέλη της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε και ιδιαίτερα στον Πατριάρχη μας κ. Θεόδωρον και τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, κάθε επιτυχία στο Ιεραποστολικό τους έργο, για την ανάδειξη του Εκπαιδευτικού Κέντρου «Γυμνάσιο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων Λεμεσού» σε ένα φάρο μόρφωσης και καλλιέργειας, ήθους και αγωγής».
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί από το Γυμνάσιο του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος Λεμεσού, αλλά και από διάφορα μέρη της Κύπρου, παρ’ όλη την οικονομική κρίση συνεχίζουν με τις στερήσεις τους να βοηθούν αρκετά άπορα και ορφανά παιδιά της Αφρικής να φοιτούν σε σχολείο με το θεσμό των υποτροφιών. Ιδιαίτερη είναι η προσφορά στο τομέα των υποτροφιών για άπορα και ορφανά παιδιά του Παγκυπρίου Συνδέσμου Καταπολεμήσεως της Μάστιγας της Πείνας του οποίου Πρόεδρος είναι ο γνωστός Ιεραπόστολος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου