Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Θερμή υποδοχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Ι.Μητρόπολη Ελσινκίου



Την Τρίτη 24η Ιουνίου 2014, η Α.Θ.Μ., ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Καρελίας και πάσης Φιλανδίας κ.Λέοντα, μετείχε συμπροσευχόμενος της τελεσθείσης, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελσινκίου κ.Αμβροσίου, Θείας Λειτουργίας για την Εορτή της Γενέσεως του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ελσινκίου.
Περατωθείσης της Θείας Λειτουργίας, στην οποία προσήλθαν και οι Εξοχ.Πρέσβεις στο Ελσίνκι της Ελλάδος και της Κύπρου, κ.κ.Καράμπαλης και Κρητιώτης αντιστοίχως, ο Μακαριώτατος ευλόγησε πατρικώς το ποίμνιο, ξεναγήθηκε στον ιστορικό Ιερό Ναό και στην κρύπτη αυτού είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων προς τα συναγμένα επ΄ ευκαιρία της επισκέψεώς του ιερατικά και λαϊκά μέλη της ενορίας αυτής για την αδιάλειπτη συνεισφορά τους προς το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μακαριώτατος επεσκέφθη την Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ελσινκίου στο Kaunisniemi. Στον Ιερό Ναό της Κατασκηνώσεως, τον τιμώντα την Αγία Άννα και τον Άγιο Ιάκωβο τον Αδελφόθεο, προέστη της Αρτοκλασίας, ενώ ακολούθως στο Εντευκτήριο μοιράστηκε με την Ορθόδοξη Νεολαία της φιλανδικής πρωτευούσης μνήμες και εμπειρίες από την μακρά ιεραποστολική του δράση στην Αφρική.
Παρηκολούθησε το πρόγραμμα που τα παιδιά της Κατασκηνώσεως είχαν ετοιμάσει με αφορμή την επίσκεψή του και ενθουσιάστηκε από την απόδοση σε άψογα ελληνικά των ύμνων προς τιμήν του Θεοτόκου, των συγγραφέντων υπό του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως. Ο Μακαριώτατος τραγούδησε μαζί με τα παιδιά και περπάτησε μαζί τους στις όχθες της λίμνης Luppi.


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου