Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΦΙΛΟΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΚΥΠΡΟΥ" ΣΤΟ ΧΑΡΑΡΕ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΧΑΡΑΡΕ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ 75 ΜΙΚΡΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΤΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΡΕ, ΟΠΟΥ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΒΟΗΘΟΥΝ ΑΠΟΡΑ ΚΑΙ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΝΑ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

Photo: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΧΑΡΑΡΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΜΥΡΡΟΥΣΑΣ

 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΜΥΡΡΟΥΣΑΣ


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΟ ΧΑΡΑΡΕ Κήρυγμα της Κυριακής 22-6-2014
Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε και Ανκόλας Σεραφείμ Κυκκώτη

Στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή βλέπουμε πως τέσσερις από τους σημαντικότερους Μαθητές του Χριστού, στην κλήση τους να τον ακολουθήσουν, εγκαταλείπουν τα πάντα χωρίς δισταγμό κι αμφιβολία. Θυσιάζουν τα πάντα για να γίνουν Μαθητές του Χριστού.
Η Εκκλη...σία μας για να συνεχίσει σήμερα το έργον της με επιτυχία χρειάζεται ανθρώπους με τις ίδιες αρετές και με την ίδια αυτοθυσία. Αυτό όμως είναι μόνο η μία διάσταση της επιτυχίας της Εκκλησίας μας στο σωτηριολογικό της έργον. Η δεύτερη πραγματικότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει τη ζωή της Εκκλησίας μας είναι η διάσταση της οικουμενικότητας και παγκοσμιότητας του χαρακτήρα του Ευαγγελικού έργου, όπως αυτό μαρτυρείται με σαφήνεια μέσα από την σημερινή Αποστολική Περικοπή της επιστολής προς Γαλάτας, του Αποστόλου Παύλου.
΄Οπως τονίζει, λοιπόν, ο Απόστολος Παύλος «ουκ ένι Ιουδαίος, ουδέ ΄Ελλην, ουκ ένι δούλος, ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρρεν και θήλυ, πάντες γαρ υμείς εις εστέ εν Χριστώ Ιησού» (Γαλάτας 3,28).
Η δεύτερη λοιπόν διάσταση του σωτηριολογικού έργου της Εκκλησίας μας είναι η συνεχής προσπάθεια της να μεταφέρει το Ευαγγελικό μήνυμα της σωτηρίας προς όλους τους ανθρώπους, προς όλες τις Εθνότητες, σε μαύρους και λευκούς, σε μικρούς και μεγάλους, σε όλες τις φυλές της γης.
 
Περισσότερα...  https://www.facebook.com/giorgos.iakovou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου