Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Εγκαίνια Ι. Ναού του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

 Romfea.gr

 patrarxeio-7
 
Με λαμπρότητα τελέσθηκαν το Σάββατο, 11 Ιουλίου, τα Ιερά Εγκαίνια του Πρώτου Ιερού Ναού του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, στη γενέτειρά Του, την Ενορία Καλλονής Μονοφατσίου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, από την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟ τον Β’.
Η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης, συμπαραστατούμενος από τον Ποιμενάρχη του Τόπου, Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, συντάκτη της πλήρους Ασματικής Ακολουθίας του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά καί τον Θεοφ. Επίσκοπο Χριστουπόλεως κ. Μακάριο, συμπροσευχομένου και του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, τέλεσε τα Ιερά Εγκαίνια και την πρώτη Θεία Λειτουργία, σε κλίμα συγκίνησης και χαράς.
Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε συγκινημένος στον εκ των Αγίων Προκατόχων Του Άγιο Γεράσιμο τον Παλλαδά και προέτρεψε τους πολυπληθείς προσκυνητές, κληρικούς και λαϊκούς, να έχουν θάρρος, δύναμη, ελπίδα και ομοψυχία στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η Ελλάδα την περίοδο αυτή και να μην αφήσουν την αναφορά τους στους Αγίους της Εκκλησίας.
Ο Μακαριώτατος με αγαθές αναμνήσεις αναφέρθηκε στα μαθητικά του χρόνια, στην αναστροφή του με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι διακρατούν την ανεπιτήδευτη λαϊκή ευσέβεια, και πριν απο την Απόλυση της Θ. Λειτουργία προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη του Αλεξανδρινού Θρόνου τον εξ Ουγκάντας ορμώμενο, Οσιολ. Ιερομόναχο Σίλβεστρο, ο οποίος θα διακονήσει στην Ιεραποστολή.
Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ευλογητική Παρουσία Του, καθώς και τους Αγίους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στη χαρά των Εγκαινίων και ευχήθηκε να ανατείλουν καλύτερες ημέρες για τον Τόπο μας.
Ο Εφημέριος της Ενορίας, π. Μηνάς Λαμπράκης, σε ανάμνηση της ημέρας, προσέφερε στον Μακαριώτατο Εικόνα του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά.
Στα Ιερά Εγκαίνια παρέστησαν ο εντιμολ. κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, ο κ. Εμμ. Κοκοσάλης, Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, ο Πλοίαρχος Λ.Σ. κ. Θεοφάνης Κούρκουλος, Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου, ο κ. Νικ. Παπαδάκης, Διευθυντής Αρχαιολ. Χώρου Κνωσού και πλήθος κληρικών καί προσκυνητών, οι οποίοι προσήλθαν για να λάβουν την ευλογία των Εγκαινίων και την ευχή του Μακαριωτάτου.
Μετά τήν Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, η Α.Θ.Μ., ο Πατριάρχης, διένειμε την ευλογία των Ιερών Εγκαινίων και στη συνέχεια προσφέρθηκε στον προαύλειο χώρο του Ναού εόρτιο κέρασμα προς όλους τους ανθρώπους.

Περισσότερα...   http://romfea.gr/epikairotita-xronika/1737-egkainia-protou-in-tou-agiou-gerasimou-tou-pallada-foto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου