Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ιερά Μητρόπολη Κένυας: Αθλητικοί αγώνες και «Ο ρόλος της γυναίκας στην Ορθόδοξη Εκκλησία»

Romfea.gr

nairobi-11

Το περασμένο Σάββατο, διεξήχθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, αγώνες και αθλοπαιδιές, όπως και διάφορα άλλα παιχνίδια, ανάμεσα στις χριστιανές ορθόδοξες μητέρες των περιχώρων της Ναϊρόμπης.
Στους αγώνες αυτούς πήραν μέρος μητέρες από όλες σχεδόν τις ενορίες και ήταν ένας τρόπος ενίσχυσης των ορθοδόξων γυναικών και μια ευκαιρία συνάντησης ανάμεσά τους, που είχε, στο τέλος, ένα δυνατό πνευματικό μήνυμα.
Στους αγώνες παρέστησαν οι ιερείς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, ο οποίος, στο τέλος, συγχάρηκε τους οργανωτές για την πρωτοβουλία τους αυτή και επέδωσε αναμνηστικά διπλώματα στις συμμετέχουσες μητέρες.
Αναπτύσσοντας το θέμα «Ο ρόλος της γυναίκας στην Ορθόδοξη Εκκλησία», τόνισε ιδιαίτερα, τον δυναμισμό και τον ζήλο που διακατέχουν τις γυναίκες, πάντοτε, για την ανάπτυξη της ορθοδοξίας με τις διάφορες εκδηλώσεις τους, ιδιαίτερα, στη συμμετοχή τους στη λατρευτική ζωή της ορθοδόξου εκκλησίας της Κένυας και στα συχνά επιμορφωτικά και πνευματικά σεμινάρια, τα οποία διοργανώνουν.
Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η παρουσία των γυναικών στις ενορίες είναι έκδηλη, με την παρουσία τους και τις εκδηλώσεις αγάπης και προσφοράς προς τους πάσχοντες αδελφούς τους.
Οι αγώνες αυτοί διεξήχθησαν στο παρακείμενο γήπεδο της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος στο Μουκούι.
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος, προτού αναχωρήσει για ποιμαντική επίσκεψη στη Δυτική Κένυα, απένειμε σε μια έκαστη βιβλίο, στην αγγλική γλώσσα, για τους βίους αγίων γυναικών.
Απερχόμενος, ο Σεβασμιώτατος, συμμετείχε σε χορούς και τραγούδια που παρουσίασαν από την τοπική παράδοση των Κικούγιου, της φυλής, δηλαδή, της περιοχής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου