Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Ι. Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν: ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ DOLISI - ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν



















Το πρωί της 25ης Ιουλίου 2015, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη στην πόλη Dolisie του Κονγκό, προκειμένου να συναντήσει τα 24 περιθαλπόμενα παιδιά στο ορθόδοξο ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», να τους προσφέρει ικανή ποσότητα ρουχισμού, άλλα απαραίτητα είδη για την καθημερινότητά τους, καθώς και έναν επαγγελματικό φούρνο, τον οποίο εδώρησε ο κ.Κυριάκος Κυριακίδης, επιχειρηματίας του Pointe-Noire.
Ακόμη, είχε την χαρά της εκτενούς συζητήσεως μαζί τους τόσο περί θεμάτων πίστεως, όσο και περί σκέψεων και προβληματισμών που προκύπτουν φυσιολογικώς στο στάδιο της εφηβείας.
Την Κυριακή, 26η Ιουλίου, ετέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Dolisie, όπου συνεωρτάσθη η ιερά μνήμη των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Παρασκευής της Αθληφόρου και Παντελεήμονος του Ιαματικού. Επίσης, ο Επίσκοπος χειροθέτησε σε Αναγνώστη ευσεβή νέο της Ενοριακής Κοινότητος. Ακουλούθως, εδέχθη τις ευχές του πολυπληθούς εκκλησιάσματος επί τη ονομαστική του εορτή.
Η ποιμαντική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με κατηχητική σύναξη των πιστών και εόρτιο γεύμα που παρέθεσε η Ενοριακή Επιτροπή προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου.

Περισσότερα...
www.orthodoxchurchcongo.com
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου