Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος με τους κληρικοὺς της Ιερὰς Μητροπόλεως Μουάνζας (Τανζανία)


 MIA ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΕΤΕΙΛΕ...
 

 












Την 14ην Οκτωβρίου, εβδόμη και τελευταία ημέρα της περιοδείας του στην Ιερὰ Μητρόπολη της Μουάνζας, ο Αλεξανδρινὸς Προκαθήμενος κ.κ. Θεόδωρος Β΄, είχε την χαρὰ να συναντήσει τους κληρικοὺς της Ιερὰς Μητροπόλεως, σε Ιερατικὴ Σύναξη όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους διακονία, αλλὰ και να τους εμψυχώσει με τον εμπνευσμένο λόγο της πατρικὴς αγάπης του, να κάνουν υπομονὴ και να είναι υπερἠφανοι που υπηρετοὺν την Ορθόδοξη Εκκλησία. Μαζὶ με τον Μητροπολίτη Μουάνζας κ. Ιερώνυμο αλλὰ και όλους τους ιερείς της Μητροπόλεως, μετέβη στην συνέχεια στο Νοσοκομείο της Ορθοδόξου Εκκλησίας UFUFUO (ΑΝΑΣΤΑΣΗ), το οποίο ανηγέρθη τη προτροπῄ του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνὼν κ. Χριστοδούλου αλλὰ και τη συμβολῄ του Υπουργείου Εξωτερικὼν της Ελλάδος, του Κέντρου Διεθνοὺς Αλληλεγγύης και Συνεργασίας (ΚΕ.Δ.Α.Σ.), αλλὰ και της χορηγίας της Καθηγητρίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κ. Σταματίας Δερμιτζόγλου. Το Νοσοκομείο αυτό εἰναι το στολίδι της περιοχὴς, καθόσον παρέχει υψηλοὺ βαθμοὺ ιατρικὴ περίθαλψη στους φτωχοὺς ανθρώπους της περιοχής.
Αμέσως μετὰ προσεκάλεσε ο Μακαριώτατος όλους τους κληρικοὺς σε κοινὴ τράπεζα αγάπης και εν συνεχείᾳ επισκέφθηκε την υπὸ ανέγερση Γυναικεία Ιερὰ Μονὴ της Οσίας Μακρίνας, δωρεὰ απὸ γυναικεία αδελφότητα της Μητροπόλεως Αργολίδος, η οποία ευρίσκεται σε μια πανοραμικὴ τοποθεσία πάνω απὸ την Λίμνη Βικτώρια και στην οποίαν σκοπεύει να εγκαταστήσει γυναικεία μοναστικὴ αδελφότητα.
Έτσι με το βλέμμα στραμμένο με ελπίδα προς το μέλλον και με την καρδιὰ γεμάτη ευγνωμοσύνη στον Θεό για τις φανερές και κρυφὲς ευεργεσίες του, τελείωσε η περιοδεία του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικὴς κ.κ. Θεοδώρου Β΄ στην Ιερὰ Μητρόπολη Μουάνζας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου