Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Στη Χίο, 3 – 6 Μαΐου 2017 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Διεθνής Γραμματεία, οι Πρόεδροι και Εισηγητές των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.)

Orthodox Metropolis of Zambia and Malawi

Image may contain: one or more people, people standing, suit and wedding

Χίος, 3 – 6 Μαΐου 2017
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο.
Στη Χίο, 3 – 6 Μαΐου 2017 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Διεθνής Γραμματεία, οι Πρόεδροι και Εισηγητές των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) υπό την Προεδρεία του Γενικού Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. βουλευτή κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη.
Παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο, Μέλος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας κ. Σεργκέι Ποπώφ και βουλευτές από διάφορες χώρες: Αίγυπτο, Γεωργία, Ελλάδα, Ιορδανία, Κύπρο, Λίβανο, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ρωσία και Σερβία.
Μεταξύ των θεμάτων των οποίων συζητήθηκαν ήταν η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού εικονογραφικής τέχνης με θέμα: «Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ» με την ευκαιρία του κοινού εορτασμού του Πάσχα 2017 και των εορτασμών της επετειακής Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. το 2018 καθώς και η προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη, 25 – 30 Ιουνίου σε αίθουσα του Ιταλικού Κοινοβουλίου με κεντρικό θέμα: «Η Χριστιανική διάσταση της παγκόσμιας κρίσης και τρόποι αντιμετώπισής της».
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την έκδοση δήλωσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που δέχεται η Χίος και άλλα νησιά του Αιγαίου:
Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας:
Χαιρετίζει τη στάση του Χιώτικου λαού και των κατοίκων των υπολοίπων νησιών του Αιγαίου τα οποία δέχτηκαν και συνεχίζουν να δέχονται μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών. Η αλληλεγγύη την οποία επέδειξαν αποτελεί υπόδειγμα ανθρωπιστικής στάσης απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν στις προσπάθειες που γίνονται για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση και απευθύνει έκκληση να σταματήσουν όλες οι ενέργειες εκείνες οι οποίες τη δημιουργούν και την επιδεινώνουν.
Τέλος, εκφράζει τη συμπαράστασή της σε όλους τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=889566124515270&id=391805074291380&substory_index=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου