Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Ίδρυση Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τυφλών από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ζάμπια

 Orthodox Metropolis of Zambia and Malawi

Image may contain: 1 person, beard and text

Image may contain: people standing, sky and outdoor

Image may contain: one or more people, people standing and people walking

Image may contain: 1 person


Ιούνιος 2017 Copperbelt – Luanshya , Zambia

Τοποθέτηση νέου εφημέριου , δημιουργία Ιεραποστολικού Κέντρου και “Ίδρυση Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών”

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας & Μαλάουι κ. Ιωάννης κατά τη διήμερη ιεραποστολική περιοδεία του στό Copperbelt , τοποθέτησε στον Ιερό Ναό, του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου της πόλης Luanshya , ως νέο εφημέριο τον κληρικό πατέρα Βαρνάβα, ο οποίος και θα αναλάβει υπεύθυνος της Ορθόδοξης Ιεραποστολι...κής δράσης της Μητροπόλεως στην πόλη της Luanshya.
O π. Βαρνάβας Φοίτησε στην Ιερατική Σχολή Μακάριος Γ΄ της Κένυας Ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική και σήμερα εργάζεται ως παιδίατρος στο Roan Antelope General Hospital της Luanshya ,
Σε συνάντηση που είχε ο Σεβ. κ. Ιωάννης με μέλη της ιεραποστολικής επιτροπής αποφασίστηκε ή αγορά οικοπεδου στα περίχωρα της πόλης για την δημιουργία Ιεραποστολικού Κέντρου και την “Ίδρυση Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών “ μέσα στα πλαίσια του φιλανθρωπικού μοντέλου και με πρωταρχικό του στόχο την στήριξη παιδιών με οπτική αναπηρία και τη βελτίωση και αναβάθμιση του επιπέδου της ζωής τους.
O π. Βαρνάβας και ο κ.Καλδής Δηµήτριος ανέλαβαν να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά για την Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας της Σχολής .


*Η Ζάμπια έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά τύφλωσης στη νότια Αφρική - με περίπου 105.000 άτομα με προβλήματα όρασης. Οι ειδικοί λένε εδώ, όπως και σε άλλα μέρη του αναπτυσσόμενου κόσμου, η συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων έχουν ανθρωπογενείς αιτίες, όπως η κακή διατροφή. η ιλαρά επίσης επηρεάζει το μάτι, γι 'αυτό είναι πολύ εύκολο για αυτά τα παιδιά, ειδικά αν υποσιτιστούν, να τυφλωθούν.
Η ασθένεια των ματιών είναι μια ασθένεια της φτώχειας, που προκύπτει από ανεπάρκεια βιταμινών, Η έλλειψη βιταμίνης Α - ένα θανατηφόρο πρόβλημα δημόσιας υγείας που έχει σημαντικό αντίκτυπο στους θανάτους από την παιδική θνησιμότητα καθώς και την αύξηση των κινδύνων για τις γυναίκες που πεθαίνουν κατά τον τοκετό.


Περισσότερα...  https://www.facebook.com/Orthodox-Metropolis-of-Zambia-and-Malawi-391805074291380/?hc_ref=NEWSFEED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου