Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

«Αιθιοπία (Αβησσυνία): Ένα μικρό Βυζάντιο στο Κέρας της Αφρικής»

'Ενα «ιστορικό και ταξιδιωτικό  οδοιπορικό» σε μια χώρα αντιθέσεων και ευχάριστων εκπλήξεων για τον παρατηρητικό ταξιδιώτη.

Κατά τον συγγραφέα Γιώργο Παπαγιαννόπουλο, οι «Αιθίοπες ή Αβησσυνοί: Πεζοπόροι, σε χρόνο άπλετο (ατέλειωτο για μας τους «Δυτικούς»), με θάρρος και χαμόγελο. Αιθιοπία: Ένας Λαός που περπατάει συνέχεια, μια χώρα μέσα στην σκόνη!
Εκατομμύρια ζώα διασχίζουν οποιοδήποτε δρόμο ή παράδρομο υπάρχει! Καίνε παντού λιβάνι και θυμιάματα…. όπου κελαηδούν  συνεχώς χιλιάδες πουλιά και νυχτοπούλια!... όπου την νύχτα στον ουρανό, διακρίνεις όλο το Στερέωμα!.... ένας καθαρός, έναστρος ουρανός: πανδαισία!»
Με έναν χριστιανικό Βορρά που σε εκπλήσσει! Με εκκλησίασμα: μέγα, με τις γυναίκες να φοράνε το άσπρο μαντήλι στο κεφάλι. Με «Μέγα πλήθος, μέγα πάθος» στις λειτουργίες.
Με μνημεία , του Πολιτισμού και της φύσης, που δεν σε αφήνουν ασυγκίνητο.



Το βιβλίο «Αιθιοπία (Αβησσυνία): Ένα μικρό Βυζάντιο στο Κέρας της Αφρικής» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Γόρδιος».


Με 100 φωτογραφίες, εκ των οποίων 40 έγχρωμες.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο αρχιτέκτων και συγγραφέας, Γιώργος  Παπαγιαννόπουλος, γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Φοίτησε στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο μονοετές μετεκπαιδευτικό κύκλο της Παντείου «Ελληνικό Μεσογειακό Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών» στον κλάδο της πολιτικής επιστήμης. Εργάστηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ (νυν ΥΠΕΚΑ) από1981έως το 2015.
Είχε ενεργό δράση στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα στην Ιταλία, καθώς και στον αντιστασιακό αγώνα από τις γραμμές του ΠΑΚ. Είναι ένας εκ των συντακτών της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη 1974, ιδρυτικού κειμένου του ΠΑΣΟΚ στη μεταπολίτευση.
Συμμετέχει σε πρωτοβουλίες πολιτών και σε συλλογικές δραστηριότητες. Με οπτική και στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής «χωρίς μεσάζοντες» συμμετέχει στη δράση του καταναλωτικού συνεταιρισμού «Προμηθέας Λυόμενος», του οποίου είναι και ιδρυτικό μέλος.
Έχει εκδώσει τα βιβλία: «Η σκοτεινή πλευρά του ήλιου» (εκδ. Οδυσσέας, 1989), «Βροχή στη Δαλματία, καφές στο Τίτογκραντ» (εκδ. Αντίκτυπος, 1997, 2006), «Ευρώπη των σχισμών» (εκδ. Ίνδικτος, 2002), «2017 – Η Ελλάδα υπό νέο-οθωμανική κατοχή» (Εναλλακτικές Εκδόσεις, 2009) και «Αιθιοπία (Αβησσυνία), ένα μικρό Βυζάντιο στο Κέρας της Αφρικής»  (εκδ. Γόρδιος, 2016) . Είναι συνεργάτης εφημερίδων  (αρθρογράφος στο "Παρόν") και περιοδικών με άρθρα πολιτικού, πολιτισμικού και κοινωνικού περιεχομένου.

http://tvxs.gr/news/biblio/aithiopia-abissynia-ena-mikro-byzantio-sto-keras-tis-afrikis
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου