Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΟΔΗΣΣΟΥ


Σήμερα 28η Σεπτεμβρίου 2018, δεύτερη ημέρα της επισκέψεώς του στην Οδησσό, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Οδησσού και Ισμαήλ κ. Αγαθάγγελο και πλειάδα Αρχιερέων, τέλεσε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ελληνικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Οδησσού, άλλοτε έδρα της Εξαρχείας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Στον Ναό αυτό ετάφη το μαρτυρικό λείψανο του Εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Γρηγορίου του Ε΄, Πατριάχου Κωνσταντινουπόλεως, του Ομολογητού.
Ο Μητροπολίτης κ. Αγαθάγγελος κατά την προσφώνησή του, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την επίσκεψη με αφορμή τα 80α του γενέθλια, αναφέρθηκε στην ένδοξη ιστορία του Ναού και σε επιφανή πρόσωπα του Ελληνισμού στην Οδησσό. Τόνισε δε, ότι η ευλογητή παρουσία του Αλεξανδρινού Προκαθημένου ενισχύει τον ίδιο προσωπικά, τον Ιερό Κλήρο και τον Λαό της πόλεως.
Ο Μακαριώτατος με πολύ συγκίνηση μίλησε για την διακονία του επί 10 συναπτά έτη ως Εξάρχου (1985-1995), ονομάζοντας τα χρόνια εκείνα ως «περίοδο μεγάλης ευλογίας» στη ζωή του. Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Αγαθάγγελο για την, τότε και τώρα, μεγάλη πατρική του αγκαλιά, όπως και για τη συνεχιζόμενη αγάπη προς το πρόσωπο του και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
 
Συνέχεια...http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1466

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου