Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ


Τη Τετάρτη 19η Σεπτεμβρίου 2018, αφίχθη στον Διεθνή Αερολιμένα Βαρσοβίας, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νουβίας κ. Σάββα και τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Σίλβεστρο Κισίτου.
Τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο υποδέχθηκε στην Αίθουσα VIP του αεροδρομίου, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας, με Μητροπολίτες, κληρικούς και συνεργάτες του. Στην συνέχεια, ο Πολωνός Προκαθήμενος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Μακαριωτάτου Πατριάρχου και της συνοδείας του.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγινε η επίσημη υποδοχή του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής Βαρσοβίας. Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας καλωσόρισε τον Διάδοχο του Αγίου Αποστόλου Μάρκου στην Πολωνία, αναφέρθηκε στις θερμές σχέσεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με την Εκκλησία της Πολωνίας, στους Πατριάρχες Κύριλλο Λούκαρι και Μελέτιο Πηγά, καθώς και στην προσφορά τους στην Πολωνική Εκκλησία.
Ακολούθως, ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε για την υποδοχή, εκφράζοντας τη χαρά του που για πρώτη φορά βρίσκεται στην Πολωνία. Αναφέρθηκε στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Πατριαρχείου, ενώ ευχαρίστησε και ευλόγησε όλους τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των Προκαθημένων των δύο Εκκλησιών και του φιλανθρωπικού οργανισμού της Μητροπόλεως.
Επίσης, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Προξένου της Αιγύπτου, τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Abdel Fattah el-Sissi, ευχόμενος η Αίγυπτος να ευημερήσει.
Εν συνεχεία, ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στο Εκκλησιαστικό Μουσείο και το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Σάββα, ενώ παρακάθησε σε δείπνο με κληρικούς της Βαρσοβίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου