Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

My Rafiki: Απολογισμός 1ης δράσης "ΦΙΛΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ"

My Rafiki
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Απολογισμός 1ης δράσης "ΦΙΛΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ"
Στο πανέμορφο χωριό Ρουμπααρε στην Ουγκάντα, στην τοπική ορθόδοξη ενορία της Παναγίας Μυρτιδιωτισσας του πατέρα Αριστοτέλη, για πρώτη φορά 115 ωφελουμενοι ηλικίας 4 έως 20 ετών (ανεξαρτήτου θρησκεύματος και φυλής) είχαν την δυνατότητα να ζήσουν την πρώτη τους κατασκηνωτικη εμπειρία λίγων ημερών δημιουργικής απασχόλησης, μορφωτικού, ψυχαγωγικού και ιεραποστολικου χαρακτήρα.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε δημιουργικό παιχνίδι, ξεχωριστές κατασκευές,τραγούδι και χορό, κατήχηση, εκπαιδευτικές δράσεις. Ομάδες συζητήσεων συνέθεσαν το "πολύχρωμο" παζλ γνώσης και πρόληψης σε ζητήματα υγείας(προσωπική υγιεινη, πρώτες βοήθειες) καθώς και ψυχοκοινωνικής στήριξης (συνεργασία,αλληλεγγύη,ενδυνάμωση).
Ταυτόχρονα η My Rafiki παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια στους ωφελουμενους και στις οικογένειές τους με κριτήρια ευαλωτοτητας (φαγητό,νερό, γραφική ύλη, ειδη προσωπικής υγιεινής-σαπούνι-οδοντόβουρτσα-οδοντόκρεμα).
Στο τέλος έγινε μια μεγάλη αποχαιρετιστήρια γιορτή. Ο ουρανός γέμισε με μπαλόνια και οι καρδιές μας με αγάπη. Ευχή μας να ξανανταμωσουμε σύντομα.
Η My Rafiki ευχαριστεί θερμά όλους τους φίλους που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η πρώτη μας δράση και τα πρόσωπα των παιδιών να γεμίσουν χαμόγελα. #myrafiki #Uganda #happyfaces #rubaare#wwwmyrafikigr    
https://www.facebook.com/myrafikigr/?hc_ref=ARQu0sMgyQSxJ6-LzHYlMDUjHTyA8njxL-_SLpFDDRFK2cdxeT-7GC1gqWlgRUqExI4&fref=nf&__xts__[0]=68.ARDwpds9hRKobuLyyp147T_XxQayf2j_1ZmaO0XsEOtfM33-TOAxWqhLYNaBNLhzOFQBpfRY4ApaYKl3PbrzsKYRLV1EEM5C6uD7cmlscESqYc4RUnqrbyBOGuHBGQ8RUtDtodAQT_w98qvHe_d4J-rL_hPmCByc04pUgTFi23fPk2T_XgsTyXMllV7KjhJhmskzZ7Ugriem_6VuGw5b21WA3QHh4nZRjrja6a8&__tn__=kC-R

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου