Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

"ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ"

ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ
"Λαμπρός εορτασμός για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 27η Οκτωβρίου στην Αιθιοπική πρωτεύουσα Αδδίς Αμπάμπα.
Επίκεντρο των εορτών ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Φρουμεντίου, όπου προεξάρχοντος του οικείου Μητροπολίτου, Σεβασμ. Αξώμης κ. Δανιήλ, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Πανοσιολ. Μ. Αρχιμ. του Θρόνου και Πρωτοσυγκέλου π. Χρυσοστόμου Μπαρμπέρη και του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Εμμανουήλ Κλάψη, καθηγητού στην Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού, εκ Βοστώνης των Η.Π.Α..
Παρόντες η εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας Εριτ. κα Βασιλική Σκαλιστήρα, η οποία ανέγνωσε μήνυμα του Εξοχ. Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Αντωνίου Διαμαντάρη, ο Εντιμ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ. Δημήτριος Συκάς, οι Διευθυντές του Μιχείου Γυμνασίου-Λυκείου κ. Γεώργιος Κατοπόδης και της Ζεκείου Δημοτικής Σχολής κ. Αριστείδης Γιαννακός, οι οποίοι κατέθεσαν ευλαβικά δάφνινους στεφάνους στη μνήμη των ηρώων.
Παρευρέθησαν οι Αξιοτ. Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητος.
Το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση των Ελληνικών Σχολείων.
Παρόντες ο Σεβασμ. κ. Δανιήλ, η άρτι αφιχθείσα στην Αδδίς Αμπέμπα νέα Πρόξενος της Ελλάδος Εξοχ. κα Όλγα Τζωρτζάτου, ο Εντιμ. Πρόεδρος της Κοινότητος κ. Δημήτριος Συκάς, οι Διευθυντές, καθηγητές και μαθητές των Σχολείων.
Επίκαιρη ομιλία πραγματοποίησε ο Διευθυντής της Ζεκείου Δημοτικής Σχολής κ. Αριστείδης Γιαννακός.
Κατά τη διάρκεια της εορτής παρουσιάσθηκαν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ επιδόθηκαν αριστεία και βραβεία στους μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου.
Επακολούθησε πρόγραμμα από ποιήματα, τραγούδια και θεατρική παράσταση από τους μαθητές, ενώ η εκδήλωση περατώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος."

Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου