Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Ίδρυση νέας ορθόδοξης ιεραποστολικής κοινότητας στην Ζάμπια

Orthodox Metropolis of Zambia

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

"18 Ιανουαρίου 2020
ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, KAPIRI MPOSI, ZAΜΠΙΑ
Την ίδρυση νέας ορθόδοξης ιεραποστολικής κοινότητας στην καρδιά του κέντρου της Ζάμπιας, σφράγισε η πρωτη Θεία Λειτουργία, σήμερα, ημέρα του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, με την ομαδική βάφτιση των από διετίας κατηχούμενων παιδιών και ενηλίκων από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας Ιωάννη. Συγκεκριμένα, τελέστηκαν οι πρώτες 47 βαφτίσεις κατηχούμενων, που από διετία κατηχούνται υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του Π. Sylvester, ο οποίος έχει αναλάβει και καθήκοντα εφημερίου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στο Kampiri Mposi.
Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους νεοφώτιστους μετέφερε τις ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου και αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει το ιστορικά κατοχυρωμένο προνόμιο του να ανήκει κανείς ως μέλος στην πρώτη Εκκλησία του Χριστού στην Αφρικανική Ήπειρο, την Εκκλησία του Αγίου Μάρκου, τη «Μητέρα» του Χριστιανισμού στον Αφρικανικό Κόσμο.
Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την εύρεση χώρου προς αγορά δίπλα από την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Kapiri για την ίδρυση σχολείου και ιεραποστολικού κέντρου.
Μετά την τέλεση του μυστηρίου, ακολούθησε γεύμα αγάπης με συνοδεία αφρικανικής παραδοσιακής μουσικής."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου